iPhone 13 kan blive den hidtil dyreste telefon fra Apple

Chipproducenten TSMC hæver priserne med op mod 20 % og det kan betyde, at iPhone 13 bliver hidtil dyreste iPhone.

iPhone 13 kan blive den hidtil dyreste telefon fra Apple

Apples iPhones har aldrig været billige – faktisk har de altid været dyre sammenlignet med andre telefoner, men for det meste har Apple forsøgt at holde priserne på samme niveau år efter år. Desværre kan det ændre sig, når iPhone 13 kommer på markedet, for rygterne taler om en prisstigning, der vil gøre dem til de dyreste iPhones nogensinde.

Dyrere iPhones i vente

Det skyldes til stor del TSMC, der ifølge DigiTimes øger omkostningerne for deres chipproduktion med op til 20 procent. Med tanke på, at Apple næsten udelukkende bruger chips fra TSMC, kan de meget vel blive ramt af denne prisstigning og de kommer naturligvis ikke til at dække stigningen selv.

Ændringerne forventes at træde i kraft i januar 2022, men det siges, at Apple kan forsøge at udjævne konsekvenserne af de øgede omkostningerne ved at lægge dem ind i prisen på iPhone 13.

Vi ved ikke, hvor meget dyrere iPhone 13 bliver, men man skal ikke blive overrasket over et spring opad i prissætningen.

Se også: Rygter om iPhone 13

Apple må acceptere prisstigning på iPhone 13

Apple er helt sikkert ikke glade for, at TSMC øger priserne, men samtidig har selskabet spillet en stor rolle i, at Apple ligger i med langt fremme, når det gælder produktion af chips. Så det er nok den pris, Apple må acceptere at betale.

Det bliver spændende at se, hvor meget en prisstigning vil påvirke salget af iPhone. I mange lande kan teleselskaberne sælge telefoner med 12 og 24 måneders binding og derfor vil den månedlige prisstigning ikke nødvendigvis syne af meget.

Se også: Nyheder om iPhone 13

Redaktionen har mere i sagen

Tiden står ikke stille og det gør emnet heller ikke. Her får du den efterfølgende udvikling om temaet. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 27/8/2021 fulgte vi op med en artikel omkring Nyt rygte spår om iPhone 13-lancering 17. september – Klik her for at læse artiklen.. Se også seneste nyt om temaet ved at trykke her..