iPhone 14 Pro forventes at få lynhurtig ydeevne

Der er store forventninger til iPhone 14 Pro og dens Apple A16-chip: 15 procent hurtigere CPU, 25-30 procent hurtigere GPU og understøttelse af LPDDR5 RAM.

iPhone 14 Pro forventes at få lynhurtig ydeevne

Som noget nyt fra Apple forventes de kommende iPhone 14-modeller at være opdelt i to grupper, hvor Pro-modellerne får hurtigere ydeevne. iPhone 14 Pro og Pro Max får nemlig den nye Apple A16-chip, hvor de to billigere iPhone 14 får dette års A15-chip – derudover får Pro-modellerne bedre kameraer og et andet design af skærmen.

Større forskel mellem Pro og ikke Pro iPhones

I iPhone 13-serien adskiller Pro og ikke Pro-modeller sig også lidt fra hinanden. Standardmodellerne har 4-core GPU’ere, mens Pro-modellerne har 5-core GPU’ere. Det er samme situation, når det handler om RAM, hvor standardmodellerne har 4 GB RAM, mens Pro-modellerne har 6 GB RAM – og der er andre forskelle også, som den adaptive 120 Hz skærm.

Men forskellen mellem Pro og ikke Pro ser ud til at blive endnu større, når iPhone 14-serien lanceres senere i år. iPhone 14 og 14 Max forventes at få 5-core GPU-versionen af A15 chippen samt flere RAM, nemlig 6 GB LPDDR4X og er dermed en opgradering af de nuværende iPhone 13-modeller.

Læs også: Skal du vente på iPhone 14?

Bedre ydeevne i iPhone 14 Pro

Men hvor hurtige bliver iPhone 14 Pro og 14 Pro Max? Macworld vil gerne svare på det spørgsmål. For det første skal det nævnes, at den nye A16-chip er produceret på TSMC’s N4P-node, en markant forbedring i forhold til N5P-noden, som A15 er produceret på, men ikke helt nok til at kalde det en ny generation.

A16-chippen forventes at blive større, 18-20 milliarder transistorer, altså en stigning fra 15 milliarder. Der kan også komme forbedringer takket være skiftet til ARMv9. ARM lykkedes for eksempel med at hoppe et par niveauer op med Cortex-A715 og X3-cores. Med det sagt kan der blive tale om blot 15 procent forbedring af ydeevnen fra CPU’en. Vi tror, Apple beholder samme opsætning af cores – to store og fire små.

Skiftet til hurtigere RAM vil også give en forbedring af ydeevnen. DigiTimes fortæller, at iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max benytter den nye LPDDR5-type, der giver 50 procent mere båndbredde end LPDDR4X og er mere energieffektiv. Begge modeller holder sig til 6 GB RAM i kapacitet.

Når det gælder GPU, holder Apple sig nok til 5-core for ikke at gøre chippen for stor, eventuelt går de op til 6-cores. Hvordan det end bliver med det, forventer vi en forbedring af GPU-ydeevnen på 25-30 procent.

Apple forbedrer også ISP og machine learning-hardwaren, så den kan klare højere opløsning. iPhone 14-serien siges at gå op til 48 megapixel i kameraet og 8K-video. Opløsningen i Cinematic Mode kan også stige fra 1080p til 4K.

Endelig holder Apple fast i Qualcomm-modemmer den kommende fremtid, så A16-chippen bliver nok parret med Snapdragon X65. Det er dog usikkert, om standardmodellerne også får det nye modem.

Hvornår kommer iPhone 14?

Som altid forventes Apple at holde et event til september, hvor de nye iPhone 14 præsenteres. Kort efter vil de kunne forudbestilles. Prisen på iPhone 14-serien forventes at blive identisk til iPhone 13.

Se også: De bedste iPhones lige nu