iPhone 15 får kraftigere opladning

Når iPhone 15 kommer om kort tid, så får den noget kraftigere opladningskapacitet takket være skiftet fra Lightning til USB-C-stik.

iPhone 15 får kraftigere opladning

Endelig kan det være tid til en opgradering af iPhonens opladningstid. Et rygte med rødder hos kilder i industrien hævder, at iPhone 15 får support af opladning på op til 35W.

Det kan have at gøre med det skift fra Lightning til USB-C-stik, som den nye generation af iPhones også siges at få.

Se også: Priser og tilbud på iPhone

Hurtigere opladning af iPhone 15

Opgraderingen til 35W bør betyde, at iPhone 15-telefonerne lades hurtigere. Der sker nok ikke så meget med opladningstiden fra 0-100 procent, men opladningstiden op til henholdsvis 50 og 80 procent bør blive kortere.

Med en kompatibel adapter kan man lade sin iPhone 14 Pro med op til 27W, men dog kun i få minutter. I takt med at batteriniveauet stiger, falder den mængde strøm, som telefonen trækker for at give telefonen bedre levetid.

Sammenligner vi med Googles Pixel-telefoner, lader de med op til 23W med en kompatibel adpater i stikkontakten. Samsungs flagskibe kan lade med op til 25W, undtagen nogle enkelte modeller, der kan lade med op til 45W i nogle få minutter.

De iPhone 14-modeller, der ikke er Pro-modeller, kan maksimalt lade med 20W. Trods det hævder Apple, at hele iPhone-serien kan lade fra 0-50 procent på 30 minutter.

Se også: Hvilken pris får iPhone 15?

Begrænser opladningshastigheden

Rygter hævder, at Apple måske begrænser opladningshastigheden i iPhone 15 til Mfi-certificerede USB-C-kabler og -adaptere. Pro-modellerne kan muligvis også få support af Thunderbolt via USB-C.

I så fald kan man koble tilbehør med høj båndbredde direkte til sin iPhone og få hurtigere overføringshastigheder. Hvis man har Thunderbolt-tilbehør til sin Mac eller iPad, er der altså en god chance for, at de også kommer til at fungere med iPhone 15-telefonerne.

Vi forventer, at alle telefonerne i iPhone 15-serien får USB-C i stedet for Lightning, men det kan være sådan, at det kun er Pro-modellerne, der udstyres med Thunderbolt.kompatibilitet.

Se også: Rygter om iPhone 15

USB-C bliver en af de største opgraderinger

Skiftet til USB-C er en af de største opgraderinger i Apples 2023-iPhones.

Andre større ændringer er en hurtigere A17 Bionic-chip, større batterier, cover i titanium med mere. Ifølge rygterne sker præsentationen af den nye iPhone 15-serie 12. september.