iPhone 16 får enorm skærm, hurtigere 5G og forbedret kamera

Der er planlagt store forbedringer til iPhone 16-serien, når de lanceres næste år. Heriblandt Wi-Fi 7, hurtigere 5G, længere batteritid og bedre kamera.

iPhone 16 får enorm skærm, hurtigere 5G og forbedret kamera

Mens iPhone 15-serien er landet i butikkerne er de første rygter om næste års iPhone 16 dukket op. Skal du vente med at opgradere? Læs seneste nyt om iPhone 16 nedenfor.

Se også: Laveste priser på iPhones

Masser af opgraderinger i næste års iPhone 16

Godt nok byder de nye iPhone 15 Pro-modeller på mange flere nyheder, heriblandt et titaniumdesign, hurtigere ydeevne, USB-C og forbedrede kameraer er der angiveligt meget nyt at se frem til i næste års iPhones.

De seneste rygter om iPhone 16-serien handler mere præcist om de to topmodeller, iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max, der forventes at få store forbedringer.

Se også: Bedste tilbud på brugt iPhone 14 finder du her

Helt op til 6,9 tommer skærm

En af de helt store nyheder er, at skærmen vokser på næste års iPhone 16 Pro-varianter. Siden iPhone 12 Pro har de to iPhone Pro-modeller haft skærme på 6,1 og 6,7 tommer, men det vil ændre sig fra næste år.

Angiveligt skulle skærmstørrelserne på iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max vokse til hele 6,3 og 6,9 tommer. Det betyder, at iPhonen får en af de største skærme på markedet, hvor de blandt andet slår Samsungs topmodel, Galaxy S23 Ultra – og måske også næste år Galaxy S24 ultra.

Næste års iPhone 16 Pro og 16 Pro Max får Wi-Fi 7, hvilket er en forbedring i forhold til iPhone 15 Pro-modellerne med Wi-Fi 6e. Det vil sikre en hurtigere og mere pålidelig Wi-Fi-forbindelse.

iPhone 16 Pro og Pro Max får også et Qualcomm Snapdragon X75-modem, som skulle give hurtigere 5G-download- og uploadhastigheder sammenlignet med det X70, som findes i iPhone 15-serien.

Hurtigere ydeevne, bedre batteritid

5G er stadig en ganske stor batterisluger, hvilket det nye Snapdragon X75-modem skulle forbedre.

Det betyder altså, at iPhone 16-serien kan forventes at få både hurtigere, men også mere strømbesparende 5G. Alt i alt skulle det give en forlænget batteritid.

Blandt forbedringerne er også nyt chipset til Pro-modellerne. De får nemlig et nyt Apple A18 Pro-chipset, der forventes at have bedre ydeevne.

De to basismodeller, iPhone 16 og iPhone 16 Plus, forventes at få et Apple A17-chipset, der er en nedskaleret variant at dette års A17 Pro, der sidder i iPhone 15 Pro og 15 Pro Max.

Begge 16 Pro-modeller får opdaterede 48 megapixel ultravidvinkelkameraer, og 16 Pro forventes at få telefotolinsen med 5x optisk zoom, som findes på nuværende iPhone 15 Pro Max.

iPhone 16 lanceres i 2024

Ovenstående er dog kun tidligere rygter, men fra en typisk pålidelig kilde. Mange flere rygter vil dukke op, inden Apple løfter sløret for iPhone 16-serien i september 2024.

Se også: Test af iPhones