iPhone 6 eller 6 Plus – hvilken type er du?

Fra i morgen kan du forudbestille den nye iPhone, men hvad er i grunden den rigtige størrelse for dig?

iPhone 6 eller 6 Plus – hvilken type er du?

Apples ellers så fine og kompakte iPhone får vokseværk. De nye iPhone 6 og 6 Plus vokser gevaldigt, i både bredde og højde, for at rumme større displays.

Læs også: Apple iPhone 6 og 6 Plus slippes løs – her er de

Med det store hop i størrelse, kan det være svært at danne sig et overblik over hvilken model, der vil passe en bedst. Her er nogle fif, til at hitte ud af, hvilken model du skal bestille, inden forsalget går løs i nat.

De kolde facts

iPhone 6 og 6 Plus byder på nye mål, men samtidigt er der nogle subtile forskelle i specifikationer, som du kan se i tabellen nedenunder.

Se også: iPhone 6 og iPhone 6 Plus vs. iPhone 5S

iPhonegrafik iPhone 5S 6 Plus

For at gøre det enklere at vælge kan beslutningen deles op i tre hovedetaper: display, størrelse og kamera.

Er du til lommebiograf?

Den mest tydelige forskel ligger i displayet. iPhone 6 har en opløsning på 1334 x750 bredt ud over et 4,7” display. 6 Plus klemmer derimod Fuld HD opløsning i et 5,5” display.

Er du storforbruger af spil, film og TV-serier på mobilen vil det store 6 Plus-lærred utvivlsomt højne din oplevelse. Også hjemmesider og apps vil stå flottere, med skarpere tekst og større fremvisningsareal.

Den større 6 Plus byder desuden på et mere dynamisk indhold, med indhold der tilpasser sig landskabsformat og praktiske genveje som dobbeltprik på hjem-knappen som bringer ikoner og knapper nær toppen til tommeltotten.

Den almindelige iPhone 6 vil dog stadigt byde på et større og klarere billede end forgængeren 5S. Begge modeller får en ny polariserende lag over skærmen som skal fjerne refleksioner og gøre dem tydeligere i dagslys.

Hummer eller Aygo?

Det er ikke sikkert, at Steve Jobs ville have godkendt den store iPhone 6 Plus, hvis han stadigt var i live. Nogle kan måske erindre hans sammenligning af stormobiler med hyper-SUV’en Hummer.

Læs også: Steve Jobs: ”Ingen vil nogensinde købe en stor telefon”

Nu er Hummers mest hjemmevant i mellemøstlige krigszoner, og kan blive for meget af det gode i den danske bytrafik. På samme vis kan iPhone 6 Plus muligvis komme til kort under dagligdagens strabadser.

iPhone 6 Plus vejer omtrent 40 procent mere end 6’eren, og over 50% mere end den forrige 5S’er. Holder man det sammen med de forvoksede mål på 158 x 78 x 7,1 mm, betyder det, at der skal favnes om adskillelige cm ekstra i bredden og i højden.

Det er ikke alle stramme jeans-lommer der vil være enige her. Samtidig bør du overveje din dagligdag, betjener du typisk mobilen med en hånd – med et barn, en taske eller et cykelstyr i den anden, er iPhone 6 Plus ikke for dig.

For at du kan skabe dig et førstehåndsindtryk af stormobilen kan du printe denne pdf-fil ud. Husk at slå skalering fra når du printer, så din udskrift forbliver målfast.

Ønsker du en mere håndgribelig fornemmelse for iPhone 6 og 6 Plus’ fodaftryk, kan du besøge din nærmeste teleforhandler og se på HTC One (2013) og HTC Desire 816. Begge telefoner er de nuværende modeler, der kommer nærmest iPhone 6 målene. Begge iPhones 6 er dog betragteligt tyndere.

Et større format betyder dog også et større batteri. Og her kan iPhone 6 Plus bryste sig af et langt større batteri. De første amerikanske anmeldelser pointerer da også at 6 Plus kan holde sig i live i op til flere dage.

Stabiliserende detalje

Sidste større forskel findes i kameraet. De byder begge på ultra-hurtig fokusering takket være dedikerede ’Focus-pixels’ og har samme gode efterbehandling af motiver.

iPhone 6 Plus har dog et es i ærmet når lys er en mangelvare. En optisk stabilisering holder mobilen i ro, hvilket sikrer skarpere billeder om natten, hvis ellers motivet ikke rører for meget på sig.

Under videooptagelser er stabilisering også et plus. Det sikrer mere flydende og mindre hakkende film end den digitale stabilisering som iPhone 6 besidder.

Stadig i tvivl?

Til sidst skal prisforskellen mellem de to mobiler nævnes. De otte hundrede kroner der adskiller iPhone 6 og iPhone 6 Plus er ikke småpenge derfor kan du vælge at lade pengepungen, eller bankrådgiveren, afgøre hvilken iPhone skal blive din.

Læs også: iPhone 6 og iPhone 6 Plus i Danmark 26. september

Hvad synes du? Hvilken iPhone skal du have?

Tjek priserne på iPhone 6 og iPhone 6 Plus på mobilpriser.dk.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Temaets videre forløb

Siden redaktionen kørte dette opslag er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 17/9/2014 blev fortællingen ført videre med nyheden TDC og Telmore advarer: fejl i iPhone-opdatering [UPDATE] – Klik her. Tjek også seneste nyt om temaet her..