iPhone 7 eller iPhone 6s – hvilken skal du vælge?

Set udefra er der ikke meget der adskiller iPhone 7 fra sin forgænger. Der er dog gode grunde til at vælge den ene frem for den anden.

iPhone 7 eller iPhone 6s – hvilken skal du vælge?

Når Apple hver andet år introducerer et nyt iPhone-design, er alle. I år vækker Apple iPhone 7 design ikke den samme opsigt som tidligere – for selskabet er gået efter et mere konservativt design end det plejer.

Nyhederne skal i stedet findes under huden på den nye iPhone, hvor Apple byder på flere, små – men interessante – udviklinger.

Samtidig rumsterer sidste års model, iPhone 6S, i baggrunden og er fortsat en glimrende smartphone til en mere fordelagtig pris – og den kan byde på features som iPhone 7 slet ikke har, som for eksempel et stik til hovedtelefoner.

Læs derfor med herunder og se, hvilken iPhone model der passer bedst til dig.

Se også:  Sammenligning: Se forskellen mellem iPhone 7 og iPhone 6s

Apple iPhone 7
iPhone 7 byder på et mere minimalistisk ydre i den sorte udgave. Foto: Mobilsiden.dk

6 gode grunde til at vælge iPhone 7

Nye farver
Den ligner næsten forgængeren på en prik, men du får dog et nyt look med de to nye sorte varianter Apple har introduceret.

Den almindelige sorte variant er næsten kulsort og sammen med nogle indfarvede antennestriber giver det bagsiden et mere minimalistisk look som du ikke får med sølv, guld og rosaguld versionerne.

Samtidig tilbyder Apple i denne omgang en spejlblank ’Jet Black’ finish som giver telefonen er mere eksklusivt look.

Bedre lyd og farver
Set forfra er iPhone 7 og 6S nærmest ikke til at skelne – men det er kun indtil du tænder for skærmen. I iPhone 7 skruer Apple gevaldigt op for farverne og lysstyrken og hver gang du ser en af de ældre iPhones vil skærmen se mat og kedelig ud.

De spillevende farver akkompagneres af ikke en, men to højtalere og de spiller ganske enkelt dobbelt så højt og godt end før.

Vandtæthed
Apple påstår ikke at iPhone 7 er decideret vandtæt, men iPhone 7 er faktisk IP-67 certificeret, hvilket betyder at den kan klare at blive dyppet i en halv time på en meter dybt vand.

Det giver derfor ro i sjælen, at man ikke behøver at frygte at bruge sin mobil i nærhed af vand. Skulle du udsætte din iPhone for et uheldigt plask, er det meget sandsynligt, at den vil overleve dyppet.

Mere power
iPhone 7 får nye kræfter med sin A10 Fusion processor der leverer op til 50 procent højere ydelse end forgængeren.

Antennen har også fået et boost, da den nu understøtter downloads på op til 450 mbps, mod 300 mbps i iPhone 6S. Herhjemme er operatørerne dog langt fra at kunne levere disse hastigheder de fleste steder.

Bedre batteri
Plejer du at løbe tør for strøm hen af aftenen, vil iPhone 7 sandsynligvis kunne give dig lige det ekstra batteri der gør at du slipper for et pitstop.

Ved typisk brug kan du forvente et par ekstra timer drift, hvilket for de fleste vil sikre et sted mellem et til halvandet døgns brug.

Kameraet
Tager du mest billeder i dagslys vil du ikke opleve nogen forskel mellem fotos taget med iPhone 7 og 6S.

Men når det bliver mørkt, vil iPhone 7 derimod levere langt bedre resultater. En mere lysstærk optik samt en optisk stabilisering giver væsentligt klarere og farverige fotos i nattetimerne.

Videodelen er også styrket, der fokuseres bedre og den optiske stabilisering bidrager med bedre, mere rolige optagelser.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S har et jack-stik til hovedtelefoner!

3 gode grunde til at foretrække iPhone 6S

Jack-stikket
Har du ikke noget trådløst headset, og er dit hjem endnu ikke ekviperet med WiFi-lyd, kan Apples beslutning om at skrotte jack-stikket i iPhone 7 hurtigt blive frustrerende.

IPhone 7 leveres godt nok med en adapter, men skulle du glemme den, eller skal du lade mobilen op mens musikken spiller er det slut med tonerne.

Home-knappen
I iPhone 7 har Apple valgt at skrotte den fysiske hjem-knap med en 3D-Touch version. Den nye løsning sparer godt nok plads inde i selve mobilen til blandt andet en ekstra højtaler, men den giver bare ikke samme klikrespons som en ægte knap gør.

Lavere pris
Kan du leve med ikke at have det nyeste og stærkeste fra Apple er der op til 1.500 kroner at spare ved at vælge forgængeren.

Går du efter 32GB versionen sparer du i øjeblikket 1.100 kroner ved at vælge iPhone 6s frem for iPhone 7. Du kan endda spare yderlige 400 kroner ved at vælge den mindste model med 16GB lager.

Klik her for at få den bedste pris på Apple iPhone 6s
Klik her for at få den bedste pris på Apple iPhone 7

Læs også de fulde tests:
Apple iPhone 7 – Så god er den blevet [TEST]
Apple iPhone 7 Plus: En luksusfærge af en mobil [TEST]

Apple iPhone 6S – den fremtidssikrede iPhone [TEST]
Apple iPhone 6S Plus: Mere af det hele [TEST]