iPhone 9 får Face ID og større skærm

Opfølgeren til iPhone SE, iPhone SE 2 eller 9, mister ikke Face ID og får også ret stor skærm selvom den bliver den billigste nyere iPhone, ifølge rygte.

iPhone 9 får Face ID og større skærm

Der har været mange skriverier om opfølgeren til iPhone SE, der ser ud til at få enten navnet iPhone SE 2 eller iPhone 9.

Modellen menes at blive lanceret inden for et par måneder og når den kommer, forventes den, at det bliver den billigste iPhone, man kan købe – i hvert fald blandt de  iPhones, der er lanceret inden for det seneste års tid. En pris omkring 3.500 kroner er forventeligt.

Læs også: Flest besøger Pornhub på mobilen fra en iPhone

Billig iPhone 9 med Face ID

Det er med andre ord en budget-mobil, i hvert fald i Apple-regi, og det kan naturligvis vække lidt bekymring. Hvilke gode iPhone 11-funktioner ryger på bekostning af den lavere pris? Det må vi vente med at se til den bliver lanceret, men nu lyder det fra en japansk kilde, at den i hvert fald kommer til at beholde en brugerfavorit, nemlig funktionen Face ID-ansigtoplåsning af mobilen.

Face ID har vist sig at være en rigtig god og effektiv måde, at låse mobiltelefonen op på, og det betyder samtidig, at skærmen kan gøres større, da der ikke skal bruges plads til Touch ID nederst på fronten af telefonen. I hvert fald indtil Apple kaster sig ud i fingeraftrykslæsere direkte på skærmen, som allerede findes i flere Android-mobiler.

Læs også: Apple tjener stadig langt mere på smartphones

iPhone 9 SE 2
Et konceptbillede af iPhone 9, der minder meget om fx iPhone 8.

Større skærm på 5,4 tommer

At der ikke skal findes plads til Touch ID betyder, at skærmen kan vokse fra de 4 tommer, som iPhone SE havde skærm på, til hele 5,4 tommer, uden at telefonen bliver meget større. Fx er iPhone 8 med 4,7 tommer skærm størrelsesmæssigt ikke langt fra iPhone 11 Pro med 5,8 tommer.

Normalt skal man tage rygter med et gran salt, men disse rygter om Face ID og større skærm på iPhone 9, virker rimelige. Apple har naturligvis ikke selv luftet noget som helst om, hvornår iPhone 9/iPhone SE 2 lanceres, eller om den overhovedet kommer.

Det forventes dog, at den bliver lanceret til marts, samme måde som den første iPhone SE også blev lanceret.

Se også: Sammenligning af priser på iPhones