iPhone-ejere oplever hurtigere drænet batteri efter iOS 15.4

Efter iPhones er blevet opdateret til nyeste version af iOS-styresystemet, iOS 15.4, har brugere oplevet at batteriet hurtigere løb tør for strøm.

iPhone-ejere oplever hurtigere drænet batteri efter iOS 15.4

I denne uge rullede Apple iOS 15.4 ud til iPhones. Har man en iPhone, der er kompatibel med nyeste opdatering, kan man downloade den nu. Den har en hel del fede nye funktioner, som muligheden for at låse en iPhone op med FaceID, mens man har ansigtsmaske på. Men som det ofte er tilfældet med ny software, er der også denne gang brugere, der har oplevet problemer efter opdateringen. Siden iOS 15.4 kom i mandags, har flere iPhone-ejere klaget over hurtigere drænede batterier.

Det sker mere eller mindre hver gang, Apple kommer med en opdatering af iOS, at brugerne klager over batteritiden, og sådan er det altså også denne gang. Twitter er fuld af brugernes oplevelser af voldsomt batteriforbrug.

Se også: Test af nyeste iPhones

Kortere batteritid efter opdatering af iPhone

Daily Mail påpeger, at øget batteriforbrug for det meste ikke er noget permanent. Tilbage i 2020 forklarede ZDNets Adrian Kingsley-Hughes, hvorfor man oplever et drænet batteri:

“Når man installerer et nyt operativsystem på en iPhone, sker der en masse ting i baggrunden, lige fra indeksering til omkalibrering af batteriet, og det kan vare i timevis eller endda i dagevis. Ikke alene bruger dette strøm, men omkalibreringen af batteriet kan også give indtryk af, at batteriet drænes hurtigere, når det i virkeligheden ikke er tilfældet. Hertil kommer den dobbelte faktor, at der sker mange app-opdateringer efter en ny udgivelse, kombineret med mange nye funktioner, som kan medføre større belastning af et ældre håndsæt.”

Giv opdateringen et par dage

Det er altså en god idé at give sin telefon et par dage til at genkalibrere sig, inden panikken sætter ind. Der er god mulighed for, at batteritiden finder tilbage til normalen efter et lille stykke tid. Har man en noget ældre iPhone, er der dog også mulighed for, at batteriet helt enkelt ikke kan følge med længere. Man kan se statussen for sit batteri ved at gå ind i Indstillinger > Batteri > Batteri Helbred. Det er ikke urimeligt, at en telefon går ned i batterikapacitet efter nogle år.

Læs også: iPhone 11 er billigst netop nu – se aktuelle priser

Nye funktioner i iOS 15.4

Hvis vi ser bort fra eventuelle batteriproblemer, så er der en lang række gode grunde til at installere iOS 15.4 på sin iPhone. Som tidligere nævnt kan man med iOS 15.4 låse sin iPhone op ved hjælp af FaceID, selvom man bærer ansigtsmaske. Den funktion ville i og for sig have været mere brugbar for et år siden, hvor mange flere bar ansigtsmaske, men det er trods al en fin funktion at have med.

Andre nye funktioner i iOS 15.4 er en amerikanske stemme i Siri, forbedret Live Text-integration i Notater og Påmindelser, Tap to Pay, mulighed for at tilføje notater til Keychain-kodeord, samt en ny anti-stalkingfunktion til AirTags. Med er også en række nye emojis.
iOS 15.4 er kompatibel med de samme modeller som iOS 14, så har man allerede en telefon med en iOS 15-variant, er det bare at opdatere med det samme. Trods risikoen for større batteriforbrug, bør man altid opdatere softwaren så hurtigt som muligt.

Se også: Nyheder om telefoner med 5G