iPhone X stod for 35 % af hele smartphonemarkedets overskud

I fjerde kvartal sidste år genererede iPhone X et overskud, der var fem gange højere end overskudet fra mere end 600 Android-smartphones.

iPhone X stod for 35 % af hele smartphonemarkedets overskud

Apple tjener styrtende med penge på hver solgt iPhone i forhold til alle andre konkurrerende smartphones. Det står klart efter en ny undersøgelse fra analyseinstituttet Counterpoint.

Undersøgelsen viser, at iPhone X alene stod for svimlende 35 % af al overskuddet fra salget af smartphones i fjerde kvartal 2017. Over en tredjedel af overskuddet skyldes altså alene iPhone X. Det svarer til, at iPhone X genererede et fem gange højere overskud end mere end 600 andre smartphones solgt samtidig, oplyser analyseinstituttet.

Læs også: Lækket notat: Apple advarer medarbejdere mod at lække oplysninger

Og det er vel at mærke på trods af, at iPhone X kun var til salg i kvartalets to sidste måneder.

Tallene understreger altså ikke kun, at Apple sælger markant flere eksemplarer af hver enhed end konkurrenterne, men også at Apple tjener styrtende med penge på hver solgt enhed i forhold til konkurrenterne.

Smartphones omsætning 4. kvartal 2017
Foto: Counterpoint

Apple sælger naturligvis mange andre iPhones end kun iPhone X, og også disse står for enorme dele af mobilindustriens overskud. Samlet set er det nemlig hele 86 % af mobilindustriens overskud i fjerde kvartal 2017, der kommer fra Apples iPhones.

Top 10-listen over de telefoner, der har genereret det største overskud, er derfor også domineret af Apple. 8 ud af 10 telefoner er en iPhone. Kun to af dem er fra en anden producent, og det er Samsung med henholdsvis Galaxy Note 8 og Galaxy S8 Plus. De har stået for henholdsvis 3,9 % og 1,7 % af det samlede overskud. Interessant er også, at selv den 3,5 år gamle iPhone 6 har genereret et højere overskud end Samsung Galaxy S8.

De 10 telefoner på listen kan ses på ovenstående billede.