iPhones har langsommere internethastigheder end konkurrenterne

En opgørelse fra Speedtest.net viser, at iPhone X, 8 og 8 Plus halter efter Samsung Galaxy S9 og Google Pixel 2, når det kommer til internethastigheder.

iPhones har langsommere internethastigheder end konkurrenterne

Det er ikke helt uden betydning, hvilken smartphone du har, hvis du vil have de højeste internethastigheder. Det viser en opgørelse fra firmaet Ookla, som står bag den populære hjemmeside og app Speedtest, hvor man kan teste sin internethastighed.

Læs også: iPhone 8 kan halte gevaldigt efter på netværkshastigheden

Mediet Bloomberg har fået adgang til og har gennemgået en stor mængde data, som viser, at Apples flagskib, iPhone X, ikke klarer sig lige så godt som to af konkurrenterne, Samsung Galaxy S9 og Google Pixel 2.

Speedtest
Speedtest.net findes som app til både Android og iOS. Foto: Speedtest.net

Samsung Galaxy S9 er hurtigst

Tallene er baseret på hastighedstest foretaget i USA hen over de seneste tre måneder. 102.000 målinger fra Samsung Galaxy S9 viser, at denne topmodel klarer sig bedst med en gennemsnitlig downloadhastighed på 38,9 megabit i sekundet. Storebroren Galaxy S9+ ligger lige efter med en hastighed på 38,4 megabit i sekundet. Her er der foretaget 169.000 målinger.

Derefter kommer Googles Pixel 2, der i gennemsnit gennemførte testen med en hastighed på 33,9 megabit i sekundet. Den større XL-udgave af Pixel 2 ligger på 34,4 megabit i sekundet.

Apple må med andre ord se sig slået af Google og Samsung, for den gennemsnitlige downloadhastighed på en iPhone X er, ifølge 603.000 målinger med Speedtest-tjenesten, ’kun’ 29,7 megabit i sekundet. Det er 24 procent langsommere end Samsung Galaxy S9. De to billigere iPhones, iPhone 8 og 8 Plus, opnår i gennemsnit en hastighed på 28,6 og 29,4 megabit i sekundet, viser opgørelsen.

I USA er der ikke mange Huawei-modeller på markedet, men en af dem er Mate 10 Pro, som – ud fra 884 målinger – i gennemsnit kun opnåede en hastighed på 22 megabit i sekundet.

Qualcomm-modem i iPhones er gjort langsommere

En af årsagerne til, at Apples iPhones ikke er i stand til at opnå lige så høje downloadhastigheder som nogle af konkurrenterne, skyldes muligvis, at Apple benytter modemmer fra både Intel og Qualcomm.

Det er tidligere kommet frem, at Intel-modemmet ikke er nær så hurtigt som det fra Qualcomm. Qualcomms X16-modem understøtter teoretiske hastigheder på op til 1.000 megabit i sekundet, mens modemmet XMM 7480 fra Intel ’kun’ understøtter op til 600 megabit i sekundet i download og 150 megabit i sekundet i upload.

Derfor har Apple via firmwaren begrænset Qualcomms modem til ikke at præstere bedre end Intels, så nogle iPhone-ejere ikke er uheldige og får en model, der er dårligere end andre. Blandt andet er teknologien 4×4 MIMO slået fra.