Kæmpe iOS 11-lækage: Alle de store iPhone X-nyheder afsløret

Den færdige udgave af iOS 11 er blevet lækket. Billeder af et Apple Watch med LTE, nye AirPods, nye funktioner og navnene på de tre iPhones er afsløret.

Kæmpe iOS 11-lækage: Alle de store iPhone X-nyheder afsløret

En af tidens største Apple-lækager har fundet sted i den netop overståede weekend. Helt præcist blev den færdige udgave af iOS 11, som udsendes senere på ugen, lækket lørdag morgen.

Faktisk går der spekulationer om, at kun en Apple-medarbejder har kunnet være i stand til at lække firmwaren, da den angiveligt lå online via en URL-adresse, som selv den bedste ikke kunne være i stand til at gætte. Ifølge Apple-bloggeren John Gruber, som har tætte forbindelser til den californiske gigant, må en Apple-medarbejder bevidst have valgt at lække URL’en til den færdige udgave af iOS 11 til forskellige blogs og Twitter-brugere.

”Jeg er næsten helt sikker på, at det ikke var en fejl, men snarere en bevidst, ondsindet handling af en skrupelløs Apple-medarbejder. Den, der gjorde dette, er den mindst populære person i Cupertino (området hvor Apples hovedkontor ligger, red.). Flere overraskelser var afsløret i lækagen end nogen anden lækage i Apples historie,” siger Apple-bloggeren John Gruber ifølge Appleinsider.

Læs også: Apple iPhone 8 og iPhone X – det regner vi med

Det er dog i og for sig uvæsentligt, hvem der lækkede softwaren og hvorfor. Det står nemlig klart, at en lang række af brugere på internettet nåede at opdatere deres iPhones og iPads til den færdige udgave af iOS 11, før Apple nåede at lukke ned for muligheden for at installere softwaren.

I løbet af weekenden er der derfor kommet en lang række store afsløringer frem, som ellers skulle have været store overraskelser ved Apples event i morgen aften klokken 19:00. Hvis du stadig vil gemme lidt spænding til eventen, bør du formentlig stoppe med at læse videre. Vil du allerede udløse spændingen, så læs videre. Golden Master-versionen af iOS 11, som den kaldes (den færdige udgave), afslører nemlig utroligt mange store nyheder.

Navnene på de tre iPhones er endelig bekræftet

Den første nyhed er en endelig bekræftelse af navnene på de nye iPhones. I månedsvis har der været spekulationer om, hvad de tre iPhones mon kommer til at hedde, og der har i pressen været benyttet navne som iPhone 8, X, Pro, Edition, 7s, 7s Plus og formentlig også andre – ganske enkelt fordi det har været et stort mysterium.


Men ikke længere. Twitter-brugeren og webudvikleren Steve T-S, som også afslørede flere ting nyheder fra en tidligere lækket HomePod-firmware, har nemlig fundet stykker af kildekoden med referencer til navnene på de nye iPhones.

I et tweet har han afsløret, at de tre iPhones kommer til at hedde iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus – altså præcist som det forlød for en uge siden. På det vedhæftede billede ses kun iPhone X og iPhone 8 nævnt, men det kræver ikke megen fantasi at regne ud, hvad den forvoksede iPhone 8 kommer til at hedde: iPhone 8 Plus.

Animoji: Animerede emojis med dine egne ansigtsudtryk

En ret unik feature, som Apple helt sikkert havde glædet sig til at overraske publikum og seere med, er det, som i den lækkede iOS 11-udgave hedder Animoji, skriver 9to5Mac. Der er på en måde tale om de traditionelle emojis, men de er nu udført i 3D, og så kan de noget helt specielt, som navnet også antyder.

Læs også: 69 nye emojis på vej til iOS 11 og Android 8.0 Oreo

Animojis fungerer nemlig i samspil med den avancerede 3D-sensor i iPhone X. Du kan ganske enkelt gå ind i Besked-appen (kun på iPhone X) og lave din helt egen animerede emoji ved at 3D-sensoren scanner dit ansigtsudtryk og fører dit ansigts bevægelser over på en emoji. Du kan altså vælge din yndlingsemoji – det kunne være pandaemojien – og give den dine helt egne, personlige træk. Animojis skulle tilmed også afspille din stemme.

Ud fra den lækkede firmware ser det ud til, at emojis kan animeres ud fra bevægelser, du laver med dine øjenbryn, kinder, hage, øjne, læber og mund. Dog ser det ud til, at det kun er en begrænset antal emojis, der også fungerer som animojis.

Opsætningen af Face ID (3D-ansigtsgenkendelse) afsløret

En af morgendagens største nyheder er ifølge 9to5Mac også blevet afsløret. Der er tale om den avancerede 3D-genkendelse, der har været så meget snak om i de foregående måneder. Apple skrotter nemlig fingeraftrykslæsning til fordel for 3D-ansigtgskendelse i iPhone X. iPhone 8 og iPhone 8 Plus får derimod kun den traditionelle fingeraftrykslæser.

Som den lækkede HomePod-software også indikerede, kommer teknologien til at hedde Face ID, og hele opsætningen af denne er nu også blevet afsløret på video. I iPhone X er der en ny sektion i indstillingerne kaldet ’FaceID & Passcode’. Her kan du vælge, hvad du vil bruge FaceID til at låse op: låseskærmen, iTunes og App Store samt autoudfyldning af indhold i Safari.

Læs også: Apple-analytiker: iPhone X får ‘revolutionerende’ 3D-frontkamera

Det er også kommet frem, at FaceID vil fungere sammen med Apple Pay. Standardmetoden, nu hvor der ingen fingeraftrykslæser i iPhone X er, er dog et kodeord, men du kan altså vælge at benytte FaceID i stedet.

Under selve opsætningen af FaceID skal du bevæge dit hoved svagt rundt, så telefonen kan lave en 3D-genkendelse af det.

20 nye baggrundsbilleder i iOS 11 lækket

Apple har også tilføjet de officielle baggrundsbilleder i den færdige udgave af iOS 11, hvor nogle af dem også må forventes at være dem, som anvendes som standard på de kommende iPhones. Blandt de i alt 20 baggrundsbilleder ses også flere med en kulsort baggrund, som naturligvis er tiltænkt iPhone X, der med sin OLED-skærm er velegnet til at vise helt sorte farver.

iOS baggrundsbillede
Foto: 9to5mac.com

Alle billederne kan ses i galleriet ovenfor, og du kan også downloade alle baggrundsbilleder i fuld opløsning via 9to5Mac på dette link.

Pressefoto af Apple Watch med LTE afsløret

En af del af den færdige udgave af iOS 11 består af, som 9to5Mac kunne afsløre, en opdateret Apple Watch-app. Under opsætningen af appen i den lækkede firmware kører et slideshow af forskellige Apple Watches, og et af urene ser lidt anderledes ud end de andre.

Læs også: Nyt Apple Watch Series 3 på vej med indbygget 4G

Det skyldes nemlig, at det er det kommende Apple Watch med LTE – altså indbygget 4G. Det ses først og fremmest, fordi der på urets skærm er fire prikker, som indikerer signalstyrken ligesom i iOS.

Apple Watch
Foto: 9to5mac.com

Den anden forskel er, at den digitale krone er rød. Ellers ser resten af designet og remmen ud til at være magen til de nuværende udgaver af Apple Watch – hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting, for så kan du formentlig genbruge dine eksisterende urremme i det kommende Apple Watch.

Det er også kommet frem, at Apple Watch med LTE vil køre over samme telefonnummer som din iPhone. Du skal altså ikke til at have endnu et abonnement for at kunne bruge Apple Watch med LTE på farten. Telefonsamtaler vil dermed også køre over begge enheder. Under opsætningen af Apple Watch vil uret selv lede efter en parret iPhone, og så vil det hele altså ske automatisk. Der sidder formentlig et eSIM i uret, så du ikke skal til at rode med fysiske SIM-kort.

Sidst, men ikke mindst, viser andre dele af firmwaren også, at Apple Watch kommer i to nye farver: Ceramic Gray og Aluminium Blush Gold.

Sådan vil udskæringen i toppen af skærmen se ud

Noget, der i længere tid har trukket overskrifter, er den lidt utraditionelle udskæring i toppen af skærmen, som lækkede billeder og dummy-enheder i længere tid har vist, at iPhone X får. OLED-skærm er nemlig så stor og dækker så meget af fronten, at Apple har måttet lave en særlig udskæring kun til sensorerne, højttaleren og kameraet foran.

Læs også: Sådan kan iOS 11 komme til at fungere i iPhone 8

Det betyder, at Apple må omtænke, hvordan iOS 11 fungerer, da der nu ikke er plads til lige så mange ikoner og informationer i toppen af skærmen. Firmwaren afslører nu en gang for alle, hvordan iOS 11 kommer til at se ud på iPhone X. Udvikleren Steve T-S har nemlig foretaget flere simuleringer ud fra den nye firmware, som viser, hvordan ikonerne og iOS 11 kommer til at se ud i samspil med udskæringen i toppen af skærmen.

iOS 11
Foto: Twitter.com (@stroughtonsmith)

I en serie af tweets har han delt en række billeder, som du kan se ovenfor – og i et andet tweet har han også vist, hvordan ikonerne ændrer sig, når man tilslutter en oplader. Se i videoklippet nedenfor.

Der er også lækket flere billeder af, hvordan resten af iOS 11 vil se ud på iPhone X. Det er igen billeder, der stammer fra udvikleren Steve T-S, og som viser simuleringer af softwaren med den nye udskæring.

Opdaterede AirPods på vej

Ligesom med Apple Watch afslører firmwaren også, at et nyt sæt AirPods bliver præsenteret i morgen. I firmwaren er der nemlig spottet en video, som viser en ny udgave af AirPods roteret 360 grader.

Designmæssigt ser de to øretelefoner ud til at være helt identisk. Kun den lille kasse, hvor de kan opbevares og oplades trådløst, er ændret en smule. Ladeindikatoren, som sidder inde i kassen i de nuværende AirPods, er rykket uden på kassen i de opdaterede, og så er der placeret en knap uden på kassen.

iPhone X
Foto: Redmondpie.com

Detaljer om Apple A11-processoren dukket op

Detaljer om Apples kommende processorer får vi også oftest først at vide ved præsentationerne, men på grund af den lækkede firmware ved vi allerede nu også noget om Apple A11, som bliver processoren i efterårets iPhones.

A11 Fusion, som den helt præcist hedder, bliver en sekskernet processor, hvilket bliver den første af sin slags i en iPhone. I iPhone 7 og 7 Plus sidder der nemlig en firekernet processor.

Det er dog ikke første gang, at Apple laver en sekskernet processor. Apple har i forvejen A10X-processoren med seks kerner, som sidder i de to iPad Pro-modeller.

Der er dog et noget andet setup at finde i A11 Fusion. Den har nemlig to højtydende kerner, som går under navnet ’Monson’, hvortil der er fire strømbesparende kerner kaldet ’Mistral’. De skulle alle sammen være i stand til at køre samtidig, men ellers er de nærmere detaljer om kernerne og processoren endnu ukendte. Apple A11 må dog – som altid – formodes at være en pæn opgradering i forhold til forgængeren.

Andre mindre detaljer afsløret

Blandt alle de ovenstående, store nyheder er der også et væld af mindre nyheder, som er blevet afsløret i iOS 11-firmwaren. Blandt andet er der igen fundet henvisninger i koden til trådløs opladning, og der vil endda blive vist en form for animation, når trådløs opladning aktiveres.

Der er også fundet henvisninger til, hvad kameraet vil være i stand til. Det ser nemlig ud til, at iPhone X vil klare 4K-videooptagelser med hele 60 billeder i sekundet. Også Full HD-videoer vil nu kunne optages med hele 240 billeder i sekundet.

Til sidst er der spottet referencer til USB Type-C-standarden. Det kunne altså pege på, at iPhone X (og eventuelt 8 og 8 Plus) bliver udstyret med standardporten ligesom andre smartphones og Apples seneste MacBooks. Der er dog også det scenarie, at det kun den anden ende af kablet, som skal tilsluttes strømadapteren, får USB Type-C i stedet for USB-A – og at Lightning-porten derfor ikke forsvinder i iPhones.