Knivskarpt pressefoto af Nokia 8 lækket

Forud for den ventede afsløring om små to uger er et pressefoto af den kommende Nokia 8-topmodel blevet lækket.

Knivskarpt pressefoto af Nokia 8 lækket

Interessen for Nokias kommende topmodel kaldet Nokia 8 stiger stødt, og selv om intet er officielt endnu, ventes den at blive lanceret om små to uger. Det finske firma HMD global, som har licens til at bruge Nokia-brandet, må dog også sande, at det heller ikke er muligt for producenten at den kommende smartphone hemmelig.

Læs også: Nokia 8: Specifikationer og dansk pris afsløret før tid

Den altid velinformerede Twitter-tipster evleaks, også kendt som Evan Blass, er nemlig igen på pletten. I et tweet er han nemlig ude med endnu en stor afsløring, da han nu kan afsløre et knivskarpt pressefoto af Nokia-topmodellen.

På billedet ses et design, som unægtelig minder om det, der også er at finde i forårets comeback-telefoner fra Nokia: modellerne 3, 5 og 6. Derudover ser billedet også ud til at stemme overens med det, der blev afsløret en i video sidste uge. Der er altså et måske lidt anonymt design at finde med en sort front, bløde hjørner, en lille fingeraftrykslæser på fronten med to kapacitive knapper og en metalbagside med flere bløde former.

Kamerahuset er måske det mest interessante – noget som evleaks afslørede allerede i går. Her ses der nemlig to bagkameraer på 13 megapixel, som efter alt at dømme akkompagneres af laserfokus og en LED-blitz. Også interessant er det, at HMD global har indgået samarbejde med den tyske kameraspecialist ZEISS, som skal levere linser til de to sensorer bag på Nokia 8. Netop ZEISS har været fast samarbejdspartner med det gamle Nokia, og det førte til mobilkameraer, der var blandt markedets bedste på daværende tidspunkt.

Læs også: Billede afslører: Nokia 8 får dobbelt ZEISS-optik

Nokia 8 ventes at blive udstyret med en 5,3” stor skærm med en QHD-skærmopløsning på 1440 x 2560 pixels, mens der i motorrummet vil være Qualcomms Snapdragon 835-processor, 4 GB RAM og 64 GB lagerplads.

Den omtrentlige danske pris på Nokia 8 blev afsløret allerede i går: omkring 4600 kroner, mens den europæiske pris vil være 589 euro, som direkte omsat er 4380 kroner. Nokia 8 ser med andre ord ud til at være ganske skarpt prissat ligesom de tre eksisterende smartphones, som er blevet lanceret efter bruddet med Microsoft. Nokia 8 bliver ifølge rygter afsløret den 31. juli.