Kommer Android 12 hurtigere end forventet til Samsungs telefoner?

Normalt er Samsung langsomme til at rulle nye Android-versioner ud til sine telefoner - det kan ændre sig med Android 12.

Kommer Android 12 hurtigere end forventet til Samsungs telefoner?

Samsung har stadig travlt med den sidste opdatering af sine smartphones med Android 11. Ikke desto mindre ser det ud til, at virksomheden forbereder lanceringen af Android 12 til nogle modeller.

Samsung kan være hurtigere ude med Android 12 end normalt

Den officielle lancering af Android 12 er planlagt til september, ifølge Google. Til den tid vil de interne Pixel-telefoner dog først modtage opdateringen. Andre producenter vil følge trop i de kommende måneder.

Selvom Samsung stadig har travlt med at udstyre de sidste smartphones og tablets med Android 11 eller deres egen One UI 3.1 version, ser det ud til, at virksomheden bag kulisserne er ved at positionere sig til rulle Android 12 eller One UI 4 ud. Sådan lyder det fra Android Authority med henvisning til brugere af Samsungs community-forum.

Her har et medlem, der ifølge sine egne oplysninger har adgang til oplysninger fra udviklere, oplyst, at Samsung vil frigive en One UI 4 betaversion til Galaxy S21 allerede i midten af september. Webstedet tizenhelp.com rapporterer samtidig, at det har fundet oplysninger om en ny firmware-beta-version til Galaxy S21 i en sydkoreansk, uspecificeret database. Ifølge dette arbejder Samsung i øjeblikket på den og den skal også udgives i midten af september, så det kan faktisk være One UI 4 betaversionen.

Se også: Priser på Samsung telefoner

Sidste år kom Android 11 først til Samsung-telefoner i december

Et andet spor findes i databasen på benchmark-webstedet Geekbench. Der er for nylig dukket et nyt indlæg om Samsung Galaxy S21 Ultra op, hvor smartphonen blev udsat for en ydelsestest med Android 12. Det tyder på, at Samsung allerede er i gang med at prøve telefonen af internt med det nye styresystem.

Sidst, men ikke mindst, nævner producenten ifølge Android Authority i opdateringsnoterne for nogle systemkomponenter, at de nu er egnet til Android 12. Meget tyder altså på, at Samsung kan oppe sig noget på denne front – normalt er de noget langsommere. Samsungs udrulning af Android 11 begyndte for eksempel i december 2020.

Se også: Nyheder om Samsung og Android