Kun 4 mio. iPhone 8 med OLED-skærm klar ved salgsstart

På grund af problemer med at få leveret OLED-skærme fra Samsung vil der kun være 3-4 mio. iPhones med OLED-skærm klar til at starte med.

Kun 4 mio. iPhone 8 med OLED-skærm klar ved salgsstart

Apples fejring af 10-års iPhone-jubilæum nærmer sig, og det bliver markeret med lanceringen af en helt speciel iPhone med OLED-skærm og et design, der skulle minde om Samsung Galaxy S8 og LG G6.

I efterhånden nogle måneder har der dog været forlydender om, at Apple har været plaget af problemer med at få leveret tilstrækkeligt med komponenter, hvilket har forsinket produktionen af de kommende iPhones. Nu er der kommet ny status på Apples problemer fra avisen DigiTimes – og det ser ikke alt for godt ud.

Læs også: Apple-analytiker: Produktionen af iPhone 8 med OLED-skærm forsinket

Apple døjer nemlig fortsat med at få leveret OLED-skærme fra Samsung, som står for at levere dem til Apple. Faktisk ser det ud til, at situationen er blevet forværret.

”Selvom Samsung Display har lovet at støtte Apple fuldt ud med hensyn til leveringen af OLED-skærmpaneler, vil kun 3-4 millioner OLED-baserede iPhones være klar til at blive sendt afsted, før de nye smartphones bliver afsløret ved en event fastsat til september,” lyder det fra kilder i industrien.

Leveringsproblemerne vil begrænse salget voldsomt

De vedvarende problemer med at få leveret nok OLED-skærme fra Samsung til den 5,8” store iPhone ser altså ikke just ud til at blive bedret. Derfor sår kilderne tvivl om, hvorvidt Apple overhovedet kan få solgt det antal iPhones med OLED-skærm, som det tidligere er forventet af analyseinstitutter.

Blandt andet nedjusterede analytikeren fra KGI Securities Ming-Chi Kuo i april måned sine forventninger til, hvor mange iPhones Apple vil sælge i 2017. Fra at forvente 100-110 millioner eksemplarer lyder hans seneste forventning på 80-90 millioner iPhones, hvoraf 60 % af disse er med OLED-skærm – altså et sted mellem 48 og 54 millioner iPhones.

Læs også: Analytiker: Apples premium iPhone 8 bliver forsinket

Kilderne oplyser dog til DigiTimes, at det nu også kan blive vanskeligt at nå de nedjusterede salgstal på grund af de mange problemer med at få fremstillet nok OLED-skærmpaneler. Til avisen indikerer kilderne, at det vil være vanskeligt at sælge op til 50-60 millioner eksemplarer af iPhone 8 med OLED-skærme i 2017. Dermed synes salget altså at blive stærkt begrænset – præcis som det lød helt tilbage i marts måned.