Lækket billede vise LiDAR-scanner på iPhone 12

Meget tyder på at iPhone 12 får samme LiDAR scanner som den nyeste iPad viser lækket billede - det vil give langt bedre AR-oplevelse.

Lækket billede vise LiDAR-scanner på iPhone 12

Vi har tidligere hørt, at dette års iPhones kan byde på et 3D-kamera, der vender ud mod verden så at sige. Det kamera skal hjælpe med at give brugeren AR-oplevelser, der er mere virkelighedstro. Det sker takket være ny hardware.

Billede viser LiDAR-scanner i iPhone 12

Et nyt billede, der er lækket ud, lader til at bekræfte dette rygte. Billedet er blevet delt via Twitter af brugeren @choco_bit og kommer oprindeligt fra Instagram-kontoen @conceptsiphone. Det viser en tegnet iPhone, der skal være iPhone 12. Her ser vi, at der på bagsiden sammen med kameraerne sidder endnu en linse, som formentlig er LiDAR-scanneren.

Der er egentlig ikke noget overraskende over funktionen, for Apple har altid været tydelig i sin interesse for AR. iPad Pro-versionen fra i år har allerede funktionen som det første Apple-produkt. Det er noget Apple ret ofte gør – lancerer nye funktioner i iPad først og siden i iPhones.

LiDAR-scanneren måler afstanden til objekter i omgivelserne op til 5 meter væk. Den virker både indendørs og udendørs og opererer på foton-niveau ved hastigheder målt i nanosekunder.

Se også: Find billig iPhone

AR interesser Apple

Om tegningen her viser sig at stemme overens med virkeligheden, må tiden vise. Det siges, at tegningen stammer fra et iOS 14-build, der er lækket ud. Som nævnt er AR en stor interesse hos Apple, så sandsynligheden for at vi får en iPhone 12 i stil med dette er stor.

Tag det alligevel med et gran salt indtil videre, ikke mindst med tanke på rygterne om, at iPhone 12-serien kan blive forsinket til 2021.

Se også: Nyheder om iPhone

Den videre fortælling

Sagens videre udvikling om temaet. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 3/4/2020 publicerede redaktionen en artikel omkring emnet Ny kompakt iPhone SE: lagerplads, salgsstart og pris – Klik her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..