Lagerplads og microSD kan ikke slås sammen i Galaxy S7 og LG G5

Hverken LG G5 eller Samsung Galaxy S7 understøtter Android 6.0 Marshmallow-funktionen, der ellers lader dig slå intern lagerplads og microSD-kort sammen.

Lagerplads og microSD kan ikke slås sammen i Galaxy S7 og LG G5

En af de smartere funktioner i Googles seneste Android-software, version 6.0 Marshmallow, er at du kan slå den interne lagerplads på eksempelvis 16 GB sammen med ekstern lagerplads via et microSD-kort, hvis din telefon understøtter sådan et.

Læs også: Får min telefon Android 6.0 Marshmallow – og hvornår?

Hvis du har et microSD-kort på 128 GB og 16 GB intern lagerplads, kan funktionen i Android 6.0 Marshmallow slå de to sammen til 144 GB intern lagerplads. På den måde kan du opbevare mange flere apps, optage flere videoer og tage billeder end normalt, da apps ikke behøver at understøtte lagring på eksterne microSD-kort.

Hvis du håbede på at gøre brug af denne funktion, nu hvor Galaxy S7 kun kommer i en 32 GB-variant her i Danmark, eller i LG G5, må du tro om igen. Det viser sig nemlig, at  hverken Samsung Galaxy S7 og LG G5, som i søndags blev offentliggjort, understøtter muligheden for at gøre netop dette.

Android Marshmallow microSD
Dette er funktionen, som ejere af Samsung Galaxy S7 og LG G5 må undvære – her demonstreret med en USB-pind.

Hjemmesiden Android Central tog forbi LGs stand ved Mobile World Congress for at prøve funktionen i LG G5, eftersom den kører Marshmallow – men den er der ganske enkelt ikke. Det fik hjemmesiden Ars Technica til at spørge, om Samsung har taget samme beslutning, hvortil firmaet har udtalt:

Samsung har besluttet ikke at bruge ”adotable storage”-modellen fra Android Marshmallow. Vi mener, at vores brugere vil have et microSD-kort for at overføre filer mellem deres telefon og andre enheder (bærbar, tablet osv.), især billederne og videoerne taget med kameraet.

Ifølge Samsung skal årsagen til beslutningen findes i en bekymring for, at forbrugerne vælger at tage det eksterne microSD-kort ud, som af gode grunde kan resultere i, at apps holder op med at fungere, lige som man kan miste adgang til filer. Derudover mener Samsung også, at Marshmallow-funktionen er rettet mod udviklingslandene, hvor der primært sælges smartphones med 4-8 GB intern lagerplads.

Sidst, men ikke mindst, vil microSD-kort – selv hvis de er angivet som værende class 10 (altså relativt hurtige) være meget langsommere end den indterne lagerplads.

Dermed er det lige nu kun HTC, der med One A9 understøtter funktionen med Android 6.0 Marshmallow.