Lenovo dropper eget navn og satser på ‘Moto’-smartphones

Nu er det slut med 'Lenovo'-smartphones. I stedet får de samme navn, 'Moto', kendt fra de Lenovo-ejede Motorola-smartphones.

Lenovo dropper eget navn og satser på ‘Moto’-smartphones

Da Lenovo tilbage i 2014 opkøbte Motorola for 17 mia. kroner, var det et forsøg på at føje den problemramte, amerikanske producent under sine vinger.

Derfor meldte Lenovo også ud for et halvt år siden, at man nu havde til hensigt at udfase det ellers velkendte Motorola-brand for i stedet at satse på Lenovos eget, der ikke er nær så stærkt i udlandet som i Kina.

Sidenhen er modeller som Moto Z, Z Play, Z Force, G4, G4 Play og G4 Plus dog fortsat blevet lanceret sideløbende med et væld af – på disse breddegrader – ukendte Lenovo-modeller. Der har altså ikke været nogle umiddelbare tegn på, at Moto-navnet ville være fortid, og nu har piben da også fået en anden lyd.

Læs også: Motorola-brandet udfases gradvist efter opkøb af Lenovo

Til magasinet Campaign Asia oplyser Lenovo, at det nu er slut med Lenovo-brandet. I stedet satses der udelukkende på navnet ’Moto’, som bruges på alle Motorolas smartphones. Ifølge producenten har salget af smartphones været bedre uden for Kina, hvor Moto-navnet har været brugt, og derfor gøres dette tiltag nu for at få gang i salget i Kina.

Dermed må det betyde en markant stigning i antallet af kommende Moto-telefoner, nu hvor Lenovos egne telefoner skal gå ind under samme navn. Om de så alle vil være at finde på disse breddegrader, er mere tvivlsomt. Det vil kun tiden vise.

Selv om det er slut med ’Lenovo’-navnet på smartphones, lever navnet videre på producentens populære computere, som fortsat er kernevirksomheden.

Læs også: Lenovos opkøb af Motorola ‘indfriede ikke forventningerne’

I forbindelse med den ændrede smartphonestrategi er der også sket store omrokeringer i Lenovos ledelse. Xudong Chen, som har stået for Lenovos smartphoneafdeling, afløses af Gina Qiao. Dertil er der kommet tre nye chefer, hvor Kirk Skaugen fra Intel er ny vicedirektør hos Lenovo. Fra den Nokia-ejede franske netværksgigant Alcatel-Lucent kommer Laura Quatela, som er ny chefjurist. Til sidst er Yong Rui hyret fra Microsoft som ny teknisk direktør.