LG arbejder også på en foldbar smartphone

LG arbejder ligesom flere andre mobilproducenter på en foldbar smartphone og har nu fået patent på et nyt design, hvor mobilen kan foldes over på midten.

LG arbejder også på en foldbar smartphone

Blandt smartphoneproducenter synes der at være årelang kamp om at opfinde et nyt format til smartphones. Det kunne være foldbare smartphones, som har bøjelige OLED-skærme, men det kræver, at resten af teknikken i telefonen også kan klare at blive bøjet 180 grader.

Læs også: Samsung får patent på smartphone med skærm, der kan udvides

Det har LG angiveligt fundet en løsning på. Et nyt patent, som LG har fået godkendt af det amerikanske patentkontor USPTO, viser nemlig et nyt bud fra producenten på, hvordan en eventuel foldbar smartphone kan komme til at se ud. Det skriver hjemmesiden LetsGoDigital, som har spottet patentet.

LG foldbar smartphone
Foto: uspto.gov

Som udgangspunkt ligner mobilen en traditionel smartphone, men det er den bestemt ikke. Konceptet er, at telefonen kan foldes over på midten. Hele fronten eller indersiden er dækket af en kantfri skærm – LG’s egen OLED-skærm må man formode – og på bagsiden sidder et hængsel, hvor telefonen foldes. Dermed kan resten af bagsiden og rammerne på de to halvdele udføres i traditionelle materialer.

LG’s patent giver også indblik i, hvordan komponenterne skal placeres i en foldbar smartphone. Det er af naturlige årsager ikke muligt at bøje batterier så voldsomt, som det kræves i en foldbar mobil (op til 180 grader), så i stedet har LG fundet på at placere to mindre batterier i hver ende af telefonen. Disse batterier er så forbundet med hinanden med kabler, og så må kapaciteten formodes ikke at være så langt fra hvad vi kender fra normale smartphones.

Samsungs kommende Galaxy X, som også er en foldbar mobil, menes dog kun at få et batteri på 3.300 mAh, hvilket er lidt mindre end normalt. Det er derfor heller ikke utænkeligt, at batteriet i LG’s foldbare mobil skrumper en smule.

Læs også: Rygte: Apple arbejder på foldbar iPhone sammen med LG

LG’s patent viser også, at der trods en skærm, som fylder hele fronten, er blevet plads to stereohøjttalere på fronten. Der er ligeså også blevet plads til dobbelte antenner. Som det ser ud nu, er der kun et kamera på bagsiden, og LG foreslår i patentet, at man kan bruge kameraet, selvom telefonen er foldet sammen, f.eks. ved at lade telefonen hænge i ens brystlomme. Det er endnu uvist, om der arbejdes på at implementere et frontkamera.

Det vides heller ikke, hvornår en eventuel foldbar LG-smartphone kommer på markedet. Producenten bliver næppe den første. Huawei sigter nemlig efter at lancere end foldbar smartphone som den første lige inden den ventede lancering af Samsung Galaxy X.