LG G5s metalkrop er dækket af plastik

LG G5 har ifølge LG selv en "ren metalkrop" med "en glat metaloverflade", men nu viser det sig, at metalbagsiden og -siderne er dækket med to lag plastik.

LG G5s metalkrop er dækket af plastik

LGs har i den officielle pressemeddelelse markedsført G5-topmodellen som værende ”indkapslet i en slank, ren metalkrop” med ”en glat metaloverflade”. Det viser sig nu måske at være en sandhed med modifikationer, efter YouTube-brugeren JerryRigEverything har fået fingrene i LG G5 og udsat den for sine sædvanlige tests.

Under hans ridsetest med en hobbykniv på bagsiden fik han sig dog noget af en overraskelse, da det viser sig, at LG G5 ganske rigtigt har en metalkrop, men næppe i form af en ”ren metalkrop”. Metallet er nemlig dækket af – ikke kun ét – men hele to lag plastik.

Læs også: LG G5 i butikkerne den 15. april – her er den danske pris

Det øverste lag – altså det du vil mærke under brug – er et tyndt lag plastik i en af de fire farver titan, guld, sølv og pink. Under det farvede lag plastik finder man et endnu tykkere lag med grå plastik. Først under disse to lag finder man det metalskelet, der markedsføres i LGs pressemeddelelse, hvorimod der intet er nævnt om det ydre plastik.

LG G5
Et nærmere kig på bagsiden afslører de to lag plastik oven på metallet. Foto: Reddit.com (ZacksJerryRig)

Anmeldere: Metalbagsiden føles som plastik

For flere kommer det muligvis ikke som den helt store overraskelse, da der allerede er flere første indtryk og anmeldelser at finde udgivet siden offentliggørelsen af telefonen, som kritiserer hvad man troede var et metaldesign.

Hjemmesiden Trusted Reviews skriver: ”LG gør med LG G5 et stort nummer ud af dets skifte til en metalkrop i stedet for plastikken i LG G4. Det føles dog slet ikke som nogen anden metaltelefon, jeg har brugt. Det har en mærkelig overfladebehandling, der føles mere som plastik end det reklamerede ”microdized” metal.

Også hjemmesiden Techno Buffalos Todd Haselton er skeptisk over for metaldesignet, hvor ”den føles bedre i hånden end G4. På trods af dens metalkrop føles den stadig relativ billig i forhold til andre mere premium-enheder såsom Samsung Galaxy S7 eller Galaxy S7 edge. Det føles faktisk næsten som plastik eller som metalbelagt plastik.”

Læs også: LG G5 – hands-on med det modulære flagskib [WEB-TV]

Sidst, men ikke mindst, er der Pocket-lint, hvor det i sidens anmeldelse lyder:
”Derudover ser og føles G5’erens metalbagside på en eller anden måde – og vi er i vildrede over hvordan – fuldstændigt som plastik; snittet mod bunden som et resultat af det modulære design ser underligt ud; og bagsiden er sandsynligvis den mindst attraktive bagside, vi har set på et flagskib i årevis.”

Til LGs forsvar har mange dog også udtrykt tilfredshed over udførelsen og i forhold til hvordan overfladen ser ud og føles. Det ændrer dog ikke på, at LG G5 ikke har en “ren metalkrop” og “en metaloverflade”, som LG ellers påstår.

LG: Skjulte antenner er årsag til plastik oven på metal

Nogle timer efter historien brød ud vendte LG tilbage med en kommentar til hjemmesiden Android Authority. Her lyder forklaringen, at der gemmer sig skjulte antenner ovenpå metalkroppen, hvortil den yderste finish derfor er udført i plastik, som signalerne kan trænge igennem.

“Den isolerede antenne er usynligt integreret i kroppen uden at forstyrre det perfekte udseende i metalunibody-konstruktionen,” siger en talsmand fra LG. Det tolker hjemmesiden som at det formentligt kun drejer sig om et mindre område på bagsiden, hvor der er isoleret med plastik oven på antennerne, der er placeret oven på metalkroppen.

Den forklaring køber manden bag YouTube-kanalen, JerryRigEverything, dog ikke. Efter at have læst LGs kortfattede forklaring, som Android Authority afventer uddybende forklaring på, demonstrerede JerryRigsEverything i lille galleri delt i en kommentar på Reddit, at det er hele bagsiden og siderne, der er dækket af de to lag plastik. “Problemet”, om man vil, er altså ikke kun isoleret til et lille område, hvor antennerne ligger, men hele metalkroppens overflade.