LG lover tre års opdateringer efter mobil-exit

LG har trukket sig fra mobilmarkedet efter mange års dalende salg. Men nu giver LG god grund til stadig at købe en LG-mobil: Tre års opdateringer.

LG lover tre års opdateringer efter mobil-exit

Rygterne florerede i ugevis om, at sydkoreanske LG ikke længere vil lave smartphones. Og som ventet kunne LG så i mandags bekræfte, at den er god nok. Inden 31. juli forventer LG at have lukket helt ned for sin store afdeling, der beskæftiger sig med mobiltelefoner.

LG vil fortsætte med at sælge sin lagerbeholdning af eksisterende smartphones. Men det tiltaler formentlig ikke mange at købe en smartphone fra en virksomhed, som allerede har kastet håndklædet i ringen.

Derfor er LG nu klar med et initiativ, som formentlig skulle være kommet for længe siden, hvis LG skulle gøre sig forhåbninger om at tage konkurrencen op med store spillere som Samsung, Apple, Xiaomi, Huawei og BBK Electronics (Oppo, OnePlus, vivo m.fl.).

Læs også: De nyeste telefoner med kamera i topkvalitet

Udvalgte modeller opdateres i tre år

LG oplyser nemlig nu, at producenten forpligter sig til at holde sine smartphones opdateret i op til tre år. Helt konkret vil udvalgte LG- telefoner modtage op til 3 store Android-opdateringer.

En telefon som LG Velvet fra juli 2020 kom oprindeligt med Android 10. Den vil blive opdateret til Android 11 (ruller pt. ud), Android 12 og Android 13. Det samme gælder for alle telefoner i G- og V-serierne samt LG Wing.

De bedste priser på LG Velvet 5G

Opdateret 18/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Salgsbutikken
Mindstepris
3.935,-
3.935,-
Compumail
Mindstepris
4.454,-
4.454,-
Dataworld
Mindstepris
4.807,-
4.807,-

LG Velvet 5G udbydes af 5 udbydere. Du kan spare op til 1.157,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på LG Velvet 5G

Sammenlign aktuelle priser hos 5 webshops »

LG oplyser, at visse 2020-modeller såsom LG Stylo-serien og LG K-serien vil modtage to store Android-opdateringer.

Dermed vil købere af LG-smartphones altså ikke blive ladt helt i stikken, bare fordi LG holder op med at lave flere smartphones. Næste problem bliver så at kunne købe telefonerne. For flere år tilbage trak LG sig fra store dele af det europæiske marked. Du må derfor nøjes med forhandlere, som har valgt at parallelimportere LG’s mobiltelefoner.

De bedste priser på LG Wing 5G (2020)

Opdateret 18/4 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Føniks Computer
Mindstepris
5.759,-
5.759,-
Compumail
Mindstepris
5.767,-
5.767,-
Dataworld
Mindstepris
5.902,-
5.902,-

LG Wing 5G (2020) udbydes af 6 udbydere. Du kan spare op til 352,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på LG Wing 5G (2020)

Sammenlign aktuelle priser hos 6 webshops »

Selv om LG opjusterer fra to til tre år for visse modeller, kan den nye opdateringspolitik ikke helt måle sig med Samsung. Samsung indførte i februar fire års sikkerhedsopdateringer og tre års Android-opdateringer for en stor del af sine smartphones. Selv for Samsung er der dog et stykke til Apple, som understøtter sine iPhones med op til fem iOS-versioner.

Læs også: LGs nyeste OLED-TV bliver bedre til gaming

Det videre forløb i sagen

Vi følger op med den seneste udvikling. Lasse Olsen fastholdt sit fokus på emnet. 8/4/2021 havde redaktionen fokus på en artikel med temaet Google inviterer til I/O 2021 18. maj – Følg det videre forløb her. Se også seneste nyt om temaet her..