LG sætter tidsramme på Oreo til V30 og G6 i Europa

Ejere af LG V30 i Europa kan se frem til at modtage Android 8.0 Oreo i 1. kvartal. Ejere af LG G6 må dog vente indtil 2. kvartal, oplyser LG.

LG sætter tidsramme på Oreo til V30 og G6 i Europa

Android 8.0 Oreo begynder at nærme sig til flere og flere topmodeller, blandt andet Samsungs flagskibe. Oreo-softwaren er nu også inden for rækkevidde til de to seneste topmodeller fra LG, V30 og G6.

Det er LG’s italienske afdeling, der på LG’s hjemmeside har afsløret nye detaljer om opdateringen til Android 8.0 Oreo. På en supportside omhandlende Oreo-softwaren oplyser LG i en fodnote, at V30 modtager Android 8.0 Oreo i løbet af 1. første kvartal, altså i januar, februar eller marts. Ejere af LG G6, som er mere udbredt herhjemme, må vente frem til 2. kvartal, altså april, maj eller juni måned.

Da der er tale om udsigterne for opdateringen til Oreo i Italien, må samme tidsramme formodes at gøre sig gældende for det nordiske marked. Der er i hvert fald ingen umiddelbare forskelle i konfigurationerne.

Læs også: Android Oreo: dobbelt op på antal brugere denne måned

Producenten oplyser også, at man vil udsende pressemeddelelser, når Oreo-softwaren er på vej til andre LG-smartphones. Med de forholdsvis sene udrulninger tyder det altså ikke på, at LG har i sinde at udgive betaudgaver af softwaren, som utålmodige sjæle kan få lov til at teste før tid. Det er ellers en praksis, som flere producenter er begyndt at udføre. Blandt andet Samsung, Google, OnePlus og HMD Global (Nokia) udsender først betaversioner af kommende softwareopdateringer.

Her er nyhederne i Android 8.0 Oreo

Den nye Android-software byder på et sæt mindre nyheder. En af dem er muligheden for at få automatisk udfyldning af kodeord i apps og på hjemmesider, ligesom man kender det fra apps såsom LastPass. Google har også igen forsøgt at optimere batteritiden i Oreo med en forbedret Project Treble, der slår hårdere ned på strømslugende apps og aktiviteter – på papiret i hvert fald.

Af andre små nyheder er blandt picture-in-picture-visning af videoer, nye emojis, nemmere markering og valg af tekst, bedre kontrol over underretninger og ikoner på hjemmeskærmen, der kan tilpasses i former.

Du kan se alle nyheder i Android 8.0 Oreo her.