LG viser nye softwarefunktioner i V30 frem før tid

LG viser en række nye funktioner frem i den kommende Android-tilpasning kaldet UX 6.0+, som LG V30 bliver lanceret med.

LG viser nye softwarefunktioner i V30 frem før tid

Selv om LG ikke løfter sløret for den kommende V30-topmodel før den 31. august, er producenten ikke bleg for at offentliggøre flere informationer om telefonen før tid. Senest har den sydkoreanske producent udsendt en pressemeddelelse, hvor dele af den nye brugerflade kaldet UX 6.0+ bliver vist frem.

Læs også: LG: V30 bliver første smartphone med en f/1.6 optik

LG V30 bliver udstyret med en 6” stor OLED-skærm produceret af LG selv, hvilket bliver første gang. Skærmen får samtidig et aflangt 18:9-format, hvilket overflødiggør den ekstra skærm, som var at finde ovenover den normale skærm på både LG V10 og V20.

LG V30
Foto: Lgnewsroom.com

Floating Bar: LG har videreudviklet den ekstra skærm til en såkaldt ’Floating Bar’, som er en lille genvej, der gemmer sig ude i højre side af skærmen. Denne kan trækkes ind mod midten, og så kommer en række funktioner frem – lidt ligesom Samsungs App Edge, hvor en håndfuld apps kan bringes frem ude fra højre side. Floating Bar gemmer på de mest anvendte funktioner, hvilket ud fra billederne at dømme kan se ud til at være ting som at skrive en note, lave en liste eller tilgå indstillinger. Du kan desuden trække Floating Bar rundt på skærmen som det passer dig.

Download forindstillede kameraindstillinger: En anden nyhed i softwaren i LG V30 bliver funktionen kaldet Graphy, som vil være at finde i kameraets manuelle tilstand. Med Graphy kan man bladre i billeder med forskellige stemninger og stile taget af professionelle. Man kan så downloade og anvende de kameraindstillinger, som er brugt i de viste billeder, så man selv kan fotografere et billede, der opnår lignende resultater som dem taget af professionelle.

Lås op med stemmen og Face Print: Ligesom den for nyligt lancerede LG G6+ bliver V30 udstyret med den såkaldte Face Print-funktion, som er LG’s svar på den ansigtsgenkendelse, som Samsung allerede bruger i Galaxy S8 og S8+, og som Apple også lancerer i en efter sigende mere avanceret udgave i iPhone 8. Face Print lader dig ganske simpelt låse telefonen op på under et sekund, når du kigger på den.

LG V30 kommer dog også med en anden lidt speciel metode til at låse skærmen op: nemlig med stemmen. Her gør LG brug af Qualcomms Aqstic-teknologi, som lader dig låse telefonen op ved at sige 3-5 stavelser, som du selv vælger. Du skal ikke trykke på tænd-knappen eller noget som helst andet ved brug af de to teknologier, forsikrer LG – og de to løsninger skulle virke uden at dræne batteriet for strøm.

Always-on Display kan også tilpasses i højere grad, lyder det fra LG. Nu kan den ’slukkede skærm’ også tilpasses med Quick Tools, en musikafspiller og tilmed et lille udsnit af et valgfrit billede som vist på billederne ovenfor.

Bedre vibrator: Sidst, men ikke mindst, kommer LG V30 med en bedre vibrator, der skulle minde om Apples Taptic Engine, som er langt mere fleksibel og som giver en meget bedre følelse af feedback ved tryk på elementer på skærmen. Netop denne teknologi blev forud for LG’s pressemeddelelse afsløret af firmet bag teknologien.

Der er altså masser af at se frem til, når LG løfter sløret for V30. Det sker som bekendt torsdag den 31. august, hvor Mobilsiden naturligvis vil dække alle nyhederne.