Microsoft vil oplade din telefon automatisk og trådløst

Research-afdelingen hos Microsoft har formået at oplade telefoner trådløst og automatisk med lys

Microsoft vil oplade din telefon automatisk og trådløst

Selvom man har en smartphone, der kan oplades trådløst, så kræver det i dag stadig, at man aktivt skal lægge telefonen på en oplader. Det vil Microsoft gøre noget ved, og derfor har de lavet et system, der selv finder telefonen, ser om den skal bruge strøm, og så lader den op.

Holdet bag AutoCharge, som det bliver kaldt, har brugt Xbox’ens Kinect-sensor til at registrere, hvornår der er en smartphone inden for synsfeltet. Derefter registrerer Kinect’en, om LED-indikatoren blinker på grund af lavt batteriniveau, og gør den det, så skyder AutoCharge lys afsted, som kan lade telefonen op.

Læs også: Xbox One tv-tuner kommer nærmere Danmark

Der er selvfølgelig nogle udfordringer ved dette, som eksempelvis at telefonerne der skal oplades skal have en lyscelle i stil med en solcelle for at modtage energien.

Muligheden for at få ladet vores smartphones op automatisk er dog ganske tiltalende, og denne løsning lyder noget lettere end den trådløse opladning, der er til rådighed lige nu.

Med Microsofts metode skal man bare have telefonen op af lommen og lægge den på bordet, når den er ved at løbe tør – så sker resten af sig selv.

Hele dokumentet om Microsofts arbejde – det såkaldte whitepaper – kan findes her.

Opdateringer af emnet

Sagen er ikke slut. Redaktionen har fulgt op på emnet. mobilsiden fortsatte fortællingen. Allerede d. 20/1/2015 fulgte vi op med et indlæg omkring Microsoft overvejer Android appsKlik her for den påfølgende artikel.. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..