Min perfekte smartphone – hvordan er din?

Det er blevet tid til at drømme lidt: Sådan ville min perfekte smartphone se ud. Hvordan ville din se ud?

Min perfekte smartphone – hvordan er din?

Udvalget af smartphone er stort og som regel er der noget for alle. Men det er også tit et spørgsmål om, hvor man skal gå på kompromis. En lidt for stor skærm, et ringere kamera, et mindre batteri eller et kedeligt design? Hvad der er vigtigst i din smartphone er det kun dig der ved.

Derfor er det nu blevet tid til at drømme lidt. Hvordan ville din perfekte smartphone se ud?

Jeg giver jer her mit bud på min drømme smartphone fordelt på disse kriterier: design og materiale, skærm og operativsystem. Har du lyst så giv dit bud på en drømmetelefon i kommentarfeltet.

Design og materiale

Nærmest alle nyere smartphones i den dyrere ende er idag bygget i glas. Glas for forsiden og glas på bagsiden, beskyttet af Gorilla Glass. Jo, det er skinnende og ser indbydende ud. For mig er det bare ikke det samme, som at holde om et stykke aluminium. Det tager heller ikke imod fingeraftryk som glas gør. En ulempe kan dog være antennerne, hvor glas har en klar fordel.

Men kigger vi udelukkende på design og materiale, så giv mig mere aluminium, tak. Jeg tænker fx på bagsiden på de tidligere HTC telefoner. Gerne rundede sider, så den er rar at holde om. Men ikke så meget at den ligger og vipper på et bord, som man ser det på Sony Xperia XZ2. Så aluminium som materiale og en form som fx iPhone X.

HTC M7 M8
Følelsen af at holde et stykke aluminium i hånden ville jeg til enhver tid foretrække fremfor glas. Foto: joyofandroid.com

Skærmstørrelse

Her går jeg måske også lidt den modsatte vej af udviklingen. Jeg synes skærmene er blevet alt for store. Det giver mening for mig, at man prøver at reducere mængden af ramme omkring skærmen, så man får mest muligt skærmareal. Men at man samtidig laver telefonerne større og større og dermed skærmene giver ikke mening for mig. Jeg ville hellere have en skærm på 5,5″ med den mindst mulige højde og bredde. Den ville blive kompakt, men samtidig have en fornuftig stor skærm. Noget lignende OPPO Find X, men med en mindre skærmstørrelse:

OPPO Find X
Skærmen på OPPO Find X fylder imponerende meget af fronten. Displayet på 6,4″ er bare for stort. Foto: The Verge

Operativsystem

Både iOS og Android fungerer generelt rigtig godt, med hver deres fordele og ulemper. Skulle jeg dog personligt vælge et til min drømmetelefon, så ville det blive Android. Android er dog desværre ikke bare Android. Der findes et utal at forskellige brugerflader fra producenterne, som hver har forskellige bud på, hvordan de synes Android skal se ud. Jeg synes Android fungerer bedst, som Google har lavet det. Dvs. jeg er til stock Android – et Android uden en producents tilpasninger. Så er man også sikker på hurtige sikkerheds- og system opdateringer.

Der er enkelte tilføjelser, som jeg er rigtig stor fan af. Det er fx Motorola’s Active Display, som er en genial måde at håndtere notifikationer på. Så stock Android med Motorolas Active Display, tak.

Motorola Moto G6 Plus
Jeg er stor fan af Motorola’s Active Display. Foto: Mobilsiden.dk

Sådan ser min drømmetelefon ud

  • En bagside i aluminium
  • En form som på iPhone X
  • En front som på OPPO Find X. Optimal udnyttelse af fronten til mest muligt display og uden en notch
  • Skærmstørrelse på 5,5″. Kompakt nok til enhåndsbetjening, men stadig en fornuftig stor skærmstørrelse
  • Stock Android med Motorolas Active Display

Hvad ville din drømme smartphone se ud? Giv dit bud i kommentarfeltet.