Mobiltelefonen har 38 år på bagen

Martin Cooper, ingeniør hos Motorola, kommer i historiebøgerne, som den første person der lavede et mobilt opkald 3. April 1973.

Mobiltelefonen har 38 år på bagen

Den historiske begivenhed var arrangeret af Motorola, som dengang ville fremvise deres nye cellulære opkaldsteknologi for FCC.

Motorola havde opstillet et antenne tårn og en base station på toppen af Alliancens Capital Building, og Martin Cooper foretog opkald mens han gik rundt i New Yorks gader.

Den telefon, som blev brugt til det første mobile opkald, var den nu berømte Motorola DynaTAC – som kunne prale af at have en samlet opkaldstid på 35 minutter og en vægt på lidt over et kilo.

Det tog yderligere ti års tid før mobiltelefonen blev en kommerciel succes blandt forretningsfolk – og meget længere tid for privat personer. Det første nordiske mobilnet åbnede i 1982.

Sagen er ikke slut

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 3/8/2010 kørte vi artiklen; Et år med Google Android i Danmark – Tjek artiklen her. Se også seneste nyt om temaet ved at trykke her..