Motorola Edge 40 Pro: Nu mener Motorola det seriøst

Motorola Edge 40 Pro har markedets hurtigste hardware, et skarpere kamera, 125 Watt lynopladning og IP68-certificering og prisen er overraskende lav.

Motorola Edge 40 Pro: Nu mener Motorola det seriøst

Motorola har netop løftet sløret for deres seneste flagskibsmobil, der sandsynligvis får en lille håndfuld andre smartphoneproducenter til at ryste i bukserne. Er Motorola klar til at lege med Samsung? Den nye Motorola Edge 40 Pro ser lovende ud, og prisen er skarp.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner

Specifikationer som et flagskib

Der er ikke en finger at sætte på specifikationer i den nye Motorola Edge 40 Pro, der endelig også får en IP68-certificering. Det betyder, at den er godt beskyttet mod vand og støv. Med den nye model er det nu endnu sværere at se forskel på Motorolas og Samsungs topmodeller, hvis man da ser bort fra prisen. Edge 40 Pro er nemlig en hel del billigere.

Hardwaren i den nye toptelefon er blandt andet Snapdragon 8 Gen 2, 12 GB LPDDR5X RAM og 256 GB UFS 4.0 lagerplads. Der er altså lagt op til en ydelse, der uden problemer kan matche andre flagskibstelefoner.

Skærmen er en 6,7 tommer pOLED-skærm i fuld HD med op til 165 Hz opdateringshastighed. Den er beskyttet af Gorilla Glass Victus.

Der er også lynhurtig opladning ombord og en fornuftig størrelse batteri. Batteriet er på 4.600 mAh og dermed mindre end det man finder i Samsungs topmodel. Til gengæld er telefonen både mindre og lettere. Og med den nye Snapdragon 8 Gen 2-chip, forventer vi en god batteritid. Lynopladning sker ved hurtige 125 Watt.

Denne gang er der også trådløs opladning ombord i Motorolas flagskib.

Til sidst er der også en ny vibratormotor, fire mikrofoner, Wi-Fi 7, Bluetooth, 5,3 samt forbedrede stereohøjtalere.

Dropper stor kamerasensor

Som flere andre producenter er Motorola gået væk fra en stor 108 megapixel hovedsensor, til fordel for en mindre 50 megapixel. Det nye hovedkamera har Quad Pixel-teknologi, optisk stabilisering og f/1,8 blænde. Bagsiden byder derudover på et 50 megapixel ultravidvinkelkamera, der også klarer makrofotografering. Til sidst er der et dedikeret portrætkamera på 12 megapixel og 2 x zoom.

Kommer med Android 13

Motorola Edge 40 Pro kommer med en nærmest ren udgave af Android 13, der har fået tilføjet lidt af Motorolas ofte brugbare funktioner. Motorola er ikke lige frem kendt, for at tilbyde den bedste softwaresupport, når det kommer til deres smartphones. Og den nye Motorola Edge 40 Pro slår da heller ikke de to største konkurrenter, men tre OS-opdateringer og fire års sikkerhedsopdatering er da en forbedring.

Hvad koster Motorola Edge 40 Pro?

Kender du til smartphone-specifikationer er du sandsynligvis enig i, at den nye Edge 40 Pro er helt på højde med andre topmodeller på markedet i dag. Med IP68, trådløs opladning og nyeste Gorilla Glass har de virkelig oppet sig. Men så er prisen vel også derefter? Faktisk koster Motorola Edge 40 Pro kun 6.699 kroner.

Den kommer i farverne Lunar Blue og Interstellar Black og vil kunne købes fra 10. april.

Vi er snart klar med vores test af Motorola Edge 40 Pro.

Se også: Sammenlign priser på telefoner fra Motorola