Motorola lancerer Moto E4 og E4 Plus med enormt batteri

Det Lenovo-ejede Motorola er klar med de nye budgetvenlige mobiler Moto E4 og Moto E4 Plus med et kolossalt batteri.

Motorola lancerer Moto E4 og E4 Plus med enormt batteri

I går eftermiddag kunne Motorola, under ledelse af kinesiske Lenovo, løfte sløret for to nye smartphones: Moto E og den lidt større Moto E4. Det oplyser producenten i en pressemeddelelse.

Læs også: Ny lavpriskollektion fra Lenovo: Moto C og C Plus

Er du på udkig efter en billig smartphone, som ikke behøver at kunne meget mere end at ringe, sms’e og køre Facebook i ny og næ, er de to nye telefoner muligvis noget for dig. Opskriften er nemlig den samme som tidligere Moto E-telefoner: Du får her kun det mest nødvendige, men prisen er er til gengæld også så i den absolutte lave ende.

Moto E4
Foto: Motorola

Ny Moto E4 – nu med fingeraftrykslæser

I Moto E4 er der faktisk ikke de helt store nyheder i forhold til forgængeren hvad hardware angår. De store nyheder er nærmere at finde på det ydre, hvor telefonen har fået et rundt kameramodul, der matcher stilen fra de øvrige Moto-telefoner.

Læs også: Moto dropper smartwatches på ubestemt tid

Forfra fremtræder både Moot E4 og Moto E4 Plus dog næsten identisk med sidste års Moto E3 – med én undtagelse. Der er nu kommet en fingeraftrykslæser til på fronten, så du lynhurtigt kan låse telefonerne op og have samme funktionalitet som de mange gange dyrere topmodeller.

Moto E4
Foto: Motorola

I maskineriet er der ikke mange forandringer at finde. IPS LCD-skærmen er fortsat på 5 tommer stor og har en HD-opløsning, der er dækket af Gorilla Glass 3. Processoren har samme fire kerner som forrige Moto E3, men hastigheden er nu skruet en smule op fra 1 til 1,25 GHz – altså ikke noget nævneværdigt.

Der følger dog en kærkommen opgradering i form af 2 GB RAM i stedet for kun 1 GB i forgængeren, mens 8 GB lagerplads er blevet til 16 GB. Skulle du have et microSD-kort, understøtter telefonen nu op til 128 GB frem for kun 32 GB i Moto E3.

Her slutter nyhederne så også, for kameraet både foran og bagpå er helt identisk, og det samme gør sig gældende for batteriet, der er på 2.800 mAh.

Moto E4
Foto: Motorola

Hele 5000 mAh stort batteri i Moto E4 Plus

De mere interessante nyheder er at finde i Moto E4 Plus. For første gang er der nu muligheden for at vælge en Plus-udgave i den skrabede E-serie. Her er skærmen blevet 0,5 tommer større, mens opløsningen er uændret.

Den største nyhed er utvivlsomt batteriet, som er næsten fordoblet i kapacitet i forhold til Moto E4. Hele 5000 mAh er der blevet plads til i denne Plus-udgave, hvilket er langt mere end de fleste topmodeller, som typisk ligger et sted mellem 3000 og 3500 mAh.

Kombinationen af den ikke så ressourcekrævende processor og det enorme batteri giver altså grobund for en utrolig lang batteritid. Lenovo oplyser til Mobilsiden.dk, at den præsenterer at holde sig kørende i standby i hele 21 dage. Samtidig kan det enorme batteri også lades op med Motorolas 10W hurtigoplader.

Moto E4 Plus
Foto: Motorola

I mekanikken er der visse yderligere forbedringer at finde i forhold til Moto E4. I den store Plus-model har du valget mellem 2 og 3 GB RAM, som begge kommer med 16 GB intern lagerplads. Kameraet er opgraderet til 13 megapixel bagpå, mens der stadig sidder 5 megapixel bagpå.

Moto E4 og Moto E4 Plus: Pris og tilgængelighed

Motorola oplyser i pressemeddelelsen, at både Moto E4 og Moto E4 Plus kan købes i forskellige lande allerede i løbet af denne måned. Lenovo oplyser til Mobilsiden.dk, at begge telefoner kommer til Danmark i slutningen af juni måned.

Lenovo oplyser også, hvad priserne på de to nye Moto E4-telefoner er i Danmark. Moto E4 får en vejledende pris i Danmark på 1199 kroner, mens den større Moto E4 Plus vil koste 1499 kroner. I Danmark er det desuden udgaven af Moto E4 Plus med 3 GB RAM, der bliver solgt – og begge vil få plads til to SIM-kort.