Næste generation af iPhones kommer måske uden adapter til jackstik

Omkring september kommer der som sædvanlig nye iPhones. Denne gang ser det ud til at jackstik adapteren er sparet væk.

Næste generation af iPhones kommer måske uden adapter til jackstik

Sidste år besluttede Apple at droppe jackstikket i deres telefoner. I følge Apple selv var det pga. det større kamera i iPhone 7, der gav pladsproblemer. I manglen på den populære indgang, valgte Apple at tilføje en lille adapter i salgspakken på iPhone 7 og 7 Plus. 

Godt nok er adaptere ikke pæne eller særlig praktiske, men det gav i det mindste forbrugeren mulighed for, at bruge de yndlings hovedtelefoner man allerede havde købt. Men nu ser det ud til at være slut, med at få den lille adapter med i pakken.

Læs også: iPhone X stod for 35 % af hele smartphonemarkedets overskud

jack lightning
Den lille lightning til 3.5mm jackstik koster i løsvægt 75 kroner. Foto: apple.com

Da Apple sidste besluttede at fjerne jackstikket i iPhone 7, var det ikke uden diskussioner her på Mobilsiden.dk. Vi besluttede i sin tid at lave en afstemning, hvor vi spurgte jer, om det var en god idé at droppe jackstikket. Kun 29% var enige i at fjerne det var en god idé. 

Læs også: Nu ryger jack-stikket hos Apple – dumt eller genialt?

Dog er stikket forblevet væk, og det forsvinder på flere og flere telefoner, også telefoner med Android. Ifølge analyst Blayne Curtis Barclays, så forsvinder den lille adapter også snart fra Apples salgspakker:

“We believe it stays this year but goes away at some point, potentially in the 2018 model,”

Det vil selvfølgelig stadig være muligt, at købe en adapter fra lightning til jack hos Apple, men den vil koste dig omkring 75 danske kroner.