Navneforvirring: iPhone X eller iPhone 10?

Navnet på Apples nye stjernetelefon kan forvirre. Skal det udtales som iPhone ’Ex’ eller iPhone ’ti’?

Navneforvirring: iPhone X eller iPhone 10?

Apples nye superstjerne af en iPhone, bryder med tidligeres iPhones navngivning. I stedet for et tal, hedder det kort og godt ’X’ – et bogstav der med romerske tal skal indikere, at det er 10-års jubilæumsudgaven af iPhone.

Op til lanceringen gik mange af rygterne på hvad navnet overhovedet skulle være, med bud som iPhone 8, iPhone Pro eller iPhone X. Da Tim Cook offentliggjorde telefonen, var han utvetydig: ’her er iPhone ti’ lød det fra Apple-chefen.

Se også:  Apple iPhone X – supermobilen til det næste årti

Navneforvirringen vil dog ikke nødvendigvis stoppe her. Da Apple i sin tid introducerede styresystemet OS X, insisterede selskabet også på at kalde for et tal. I folkemunde blev OS X udtalt med bogstavet X, i en sådan grad at det hang ved hos både brugere og medier.

Med iPhone ’ti’ kan Apple risikere yderlige forvirring i fremtiden, for det blive usikkert præcis hvor en eventuel iPhone 9 – og dennes afløser – vil indgå i rækkefølgen. Måske vil iPhone 9 navnet helt udgå, mens iPhone vil udvikle sig videre i to produktfamilier uden nogen nummerbetegnelse.

Hvad synes du iPhone X bør kaldes? Giv din mening til kende nedenunder.

Læs også:  Apple iPhone X – de første fans står allerede i kø

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...