Nokia 2: begyndermobil med 2 dages driftstid

Nokia lancerer prisvenlig begyndermobil med kæmpebatteri.

Nokia 2: begyndermobil med 2 dages driftstid

HMD Global Nokia-familie af Android-smartphones får en ny begyndermodel: Nokia 2 til bare 99 Euro – svarende til 750 kroner herhjemme.

Telefonen er en enkel smartphone som Nokias øvrige telefoner får rendyrket Android og garanterede månedlige softwareopdateringer. En enkel detalje vil dog give den en fordel over sædvanlige budgettelefoner: et kæmpemæssigt batteri på 4.100 mAh.

Med sit stærke batteri lover Nokia, at mobilen vil holde til to dages brug på en enkel opladning.

En anden designdetalje vil også give et lille touch af klasse: en aluminiumsramme omkring et 5 tommer stort HD-display vil styrke telefonen som ellers byder på en plastbagside.

Se også:  Nokia garanterer: vores smartphones får Android P

Budget-mekanik

Nokia 2 lave pris, betyder at den må leve med beskedne komponenter såsom en 1,3 GHz Qualcomm Snapdragon 212 sammen med kun 1GB RAM og 8GB lagerplads. Sidstnævnte vil kunne udvides via et micro-SD kort.

Sammen med Android 7.1.1 vil det dog række til at have Google stemmestyrede Assistant ombord – hvilket ifølge Nokia gør det til den eneste mobil i sin klasse med den digitale assistent.

På kamerafronten byder Nokia 2 på et 8 megapixel kamera bagpå samt et 5 megapixel frontkamera.

Officiel dansk pris og tilgængelighed foreligger ikke endnu. Men Nokia 2 debuterer andetsteds i dag på det prisfølsomme  indiske marked.

Læs også:  Nokia 7 er ude – men kun i Kina