Nokia 7 er ude – men kun i Kina

HMD Global er ude med en ny Nokia 7 mobil med lækkert design og interessante specifikationer.

Nokia 7 er ude – men kun i Kina

HMD Global begynder nu at have en hel portefølje af smartphones, fra den helt enkel nyfortolkning af 3310’eren og forbi smartphonene Nokia 3,5,6 og 8 – og altså nu et nyt familiemedlem: Nokia 7.

Mobilen placerer sig lige under den nuværende Nokia 8 topmobil i både specifikationer og evner, men byder på et nyt glasdesign for selskabet. Her får du en Gorilla Glass 3 både for og bag og en stærk Series 7000 aluminiumsramme. Mobilen er samtidig sikret mod elementerne med sin IP-54 certificering, der værner telefonen mod støv og vandsprøjt.

Displayet spreder sig over 5,2 tommer med en Full HD opløsning – ikke nær så skarpt som Nokia 8 med sit 5,3” QHD display.

Ombord på telefonen finder du en snapdragon 630 octa-core der snurrer med op til 2,2 GHz sammen med enten 4 eller 6GB RAM til at drive Android 7.1.1 Nougat. Nokia lover her, at en snarlig update til Android 8.0 Oreo er på vej.

Batteriet leverer en kapacitet på 3.000 mAh og oplades via en medfølgende 18W USB-C kvikoplader.

Se også:  Nye billeder kommer tæt på Nokia 9 i blå

Kamerasoftware fra Nokia 8

Nokia 7 får ikke noget dobbeltkamera, men får i stedet et 16 megapixel-modul med f/1,8 optik. Frontkameraet råder over 5 megapixels.

Kameraoplevelsen vil dog minde om den fra Nokia 8, for ’Zeiss imaging experience’ er også at finde ombord, med blandt andet ’Bothie’-funktionen, hvor et mobilen optager både det der sker foran og bag mobilen.

Nokias OZO-lydteknologi er også ombord, hvor den sørger for god lyd til dine optagelser.

Læs også:  Nokia 3, 5 og 6 får Android 8.0 Oreo inden 2018

Kun i Kina

Nokia 7 får i første omgang kun debut i produktionslandet Kina, med priser på 2.499 CNY og 2.699 CNY for henholdsvis 4 og 6GB RAM. Omsat til det danske kroner, svarer det til debutpriser på henholdsvis 2.390 og 2.580 kroner.

Hvorvidt mobilen vil få debut udenfor Kina er endnu ikke oplyst.

Se også:  Nokia 8 i power-udgave kommer snart til DK