Nokia 8 – her er Nokias comeback-mobil

Nokias nyeste topmobil er lækker, kvik, funktionsrig og skarpt prissat. Det tegner godt for selskabets comeback.

Nokia 8 – her er Nokias comeback-mobil

Efter en lang tid med en uvis fremtid er Nokia nu tilbage med en topmobil under ny ledelse fra finske HMD Global. Men efter at have flirtet med graven, synes producenten igen at være i topform.

Producenten iværksatte sit mobil-comeback igennem foråret med en kollektion af stærke, prisvenlige smartphones, som allerede har overbevist, mens den ikoniske 3310 fik markeret at nu er selskabet er tilbage som mobilproducent.

Læs også: Nokia 8 – Pris, specs og tilgængelighed

Med selskabets nyeste mobil, Nokia 8, handler det dog for selskabet at genetablere sig som topproducent. Derfor slår Nokia 8 sig på tre kvaliteter: et eksklusivt metaldesign, et snedigt kamera med fikse selfiefunktioner og en aggressiv software-opdateringspolitik.

Nokia 8
Foto: Nokia

Slanke, stærke aluminiumskurver

Nokia 8 byder på et design i rent metal, der trækker tråde til selskabets øvrige 2017-kollektion. Designet er skåret ud af et stykke af det stærke series 6000 aluminium og bliver derefter poleret til to typer finish: enten en blanke kobber eller blå – eller de mere matte blå eller grå versioner.

Dimensionerne på 151,5 x 73,7 er ikke små, men en buet bagside og bare 4mm bredde kanter får mobilen til at synes tyndere i hånden end den reelt er. Displaypanelet dykker elegant ned i mobilens sider, takket være en 2.5D krumning.

Læs også: Sammenligning mellem Nokia 8 og Nokia 6: Her er forskellen

Formatet levner plads til et 5,3 tommer stort display som er rigelig skarp med sin Quad HD-opløsning. Det er samtidig godt beskyttet af et lag Gorilla Glass 5.

Nokia 8 er modsat andre toptelfoner ikke vandtæt, men en IP-54 godkendelse gør dog telefonen både støv- og stænktæt. Det levner plads til et jack-stik i bunden af mobilen samt en fingeraftrykslæser på fronten.

Se også:  HMD Global får 500 gamle Nokia-designpatenter fra Microsoft

Nokia 8
Foto: Nokia

ZEISS-romance blusser op igen

Et af Nokias 8’s nyheder er genoptagelsen af samarbejdet med de tyske optik-eksperter fra ZEISS. Er parløb som hedengangne Nokia og ZEISS har travet sammen i over et årti.

I Nokia 8 er resultatet et kamera der deler mange egenskaber med topmobilerne fra både Apple og Huawei: et dobbeltkamera.

Her er to gange 13 megapixels og f/2,0 optik. De enkelte moduler adskiller sig dog ved at være henholdsvis i sort/hvid og farver, hvilket giver bedre fotoegenskaber i især mørke og muliggør avanceret efterbehandling.

Læs også: Nokia overhaler Google på opdateringsfronten  

Nokia 8
Foto: Nokia

Kølig mekanik

I motorrummet på Nokia 8 finder du den stærkeste 2017-processor fra chipproducenten Qualcomm: en 2,45 GHz Snapdragon 835 Octa-core. Den ledsages af 4GB RAM samt en særlig heatpipe-køleløsning der kan lede varmen væk på effektiv vis, når telefonen benyttes til tunge opgaver.

Dertil følger et 3.090 mAh stort batteri – en størrelse over gennemsnittet som kan oplades hurtigt takket være en stærk 18W Quick Charge 3.0 adapter.

Nokia 8
Foto: Nokia

Det pureste Android

Med Nokia 8 efterlever selskabet sin ærklærede målsætning om at levere Android-verdenens mest up-to-date smartphones. Her garanteres der månedlige software og sikkerhedsopdateringer fra producenten i mindst to år. Nokia 8 er derfor også udstyret med den nyest tilgængelige Android-version: 7.1.1 Nougat.

Strategien betyder også, at den Android-interface du møder i Nokia 8 er en minimalistisk tilpasning af Googles egen rendyrkede Android. Der er intet overflødigt her, hvilket også er en del af forklaringen til, at levere det nyeste Googles software i samme moment som søgegiganten selv.

Nokia 8 får en europæisk pris på 599 euro, hvilket vil give en omtrentlig dansk pris på 4.500 kroner. Dermed bliver den skarpt prissat i forhold til flere af konkurrenterne. Den får debut i løbet af september måned. HMD Global har ikke præsenteret en nærmere lanceringsdato og pris i Danmark. Du kan læse mere om pris, tilgængelighed og specifikationerne på flagskibet her.