Nokia 9.1 PureView kommer med Snapdragon 855

Efterfølgeren til Nokia 9 PureView kommer på markedet i slutningen af 2019. Ifølge kilder tæt på Nokia, vil alle forgængerens fejl være rettet.

Nokia 9.1 PureView kommer med Snapdragon 855

Dert er ingen hemmelighed, at en masse af Nokias tilhængere blev skuffede over Nokia 9 PureView. Dels fordi man forventede mere af det specielle kamerasetup og dels fordi Nokia brugte et forældet chipset.

Læs også: HMD Global introducerer fire nye telefoner i Nokia-familien

Nu er der i midlertid godt nyt til de af os, der savner et konkurrencedygtigt flagskib fra Nokia. Nokia er nemlig i fuld gang med at udvikle efterfølgeren til 9 PureView, og denne gang vil alle forgængerens fejl være rettet.

Light L16
Nokia samarbejder med amerikanske Light, der i 2017 lancerede dette digitalkamera med 16 linser. Foto: Light.co

Det var oprindeligt meningen, at Nokia 9.1 PureView skulle lanceres i tredje kvartal af 2019, Men HMD Global har besluttet at udskyde lanceringen til fjerde kvartal. Beslutningen er primært taget for at kunne videreudvikle kameraets kvaliteter, og på den måde forbedre brugeroplevelsen.

Ifølge kilder tæt på Nokia, arbejder den finske producent tæt sammen med den amerikanske linseproducent, Light. I samarbejde med Light, arbejder Nokia både på selve kameramodulet og den tilhørende software.

Læs også: Nokia 9 PureView er endelig officiel

Et af salgsargumenterne ved Nokia 9.1 PureView bliver, efter alt at dømme, uovertruffen billedkvalitet i mørke omgivelse. Derudover skulle kameraet også excellere i videooptagelse.

Nokia 9.1 PureView får Qualcomms seneste chipset, Snapdragon 855, og kommer til at understøtte 5G. Eftersom telefonen kommer på markedet i sidste kvartal i år, og Nokia bruger Android One, er det ret sandsynligt, at 9.1 PureView kommer med Andriod Q direkte fra fabrikken.