Nokia 9 flagskib – fotos og specs er ude

Nye oplysninger og billeder om Nokia 9 kommende topmobil er sluppet ud.

Nokia 9 flagskib – fotos og specs er ude

Nokia gør dette år comeback under finske HMD Globals ledelse. Indtil videre har selskabet dog kun udgivet relativt simple mobiltelefoner og smartphones i de budgetvenlige segmenter. Men der er topmobiler på vej.

Et sæt lækkede fotos og oplysninger om selskabet kommende topmobil, Nokia 9, er nemlig sluppet ud på det franske netmedie Frandroid.com.

Mobil på billederne er godt nok gemt bag et forvokset cover, men den giver en hvis idé om, hvad Nokia 9 vil byde på af funktioner, software samt specifikationer.

Displayet spreder sig over 5,27 tommer med en Quad-HD opløsning – nok til at alt står helt skarpt.

Se også:  Den nye Nokia 3310 kan købes i Danmark den 31. maj

Nokia 9
Foto: Frandroid.com

Kræfterne leveres af en Snapdragon 835 octa-core processor der snurrer med 2,46 GHz sammen med 4GB RAM. Lagerpladsen bliver på 64GB.

Softwaren bliver en rendyrket Android 7.1.1 uden de store ændringer i forhold til originalen fra Googles Pixel telefoner. Nokia bidrager dog med en enkel softwaretilføjelse, navnlig et ’Always-On’ display der holder brugeren orienteret omkring missede opkald, notifikationer med mere.

Rent fysisk vil Nokia 9 byde på praktiske detaljer såsom et frontvendt fingeraftrykslæser, et headset-stik samt Quick-Charge 3.0.

Læs også: Hands-on med Nokia 3, 5 og 6 – Finsk kvalitet gør comeback

Nokia 9
Foto: Frandroid.com

Et dobbeltkamera der skuffer

Nokia 9 bliver den første mobil fra producenten med et dobbeltkamera. Her vil to 13 megapixel-moduler, hvoraf det ene er sort/hvid, arbejde i tandem for at give bedre resultater. I teorien.

I et sæt testfotos taget med kameraer synes skuffelsen stor hos Frandroid som noterer at ”Det testede kamera er langt fra at kunne måle sig med dagens aktuelle ’flagships’. Resultaterne er fattige på detaljer og store dele af billederne er slørede og skæmmet af artefakter”

Her pointerer mediet, at resultaterne er taget med en prototype, og at det derfor ikke kan gives nogen endelig dom om Nokia 9’s fotokvalitet.

Bedøm selv i de nedenstående fotos taget med Nokia 9 prototypen.

Læs også:  Vi har testet den nye Nokia 3310 (2017)

Nokia 9 fotosample
Foto: Frandroid.com