Nokia 9 lanceres før Mobile World Congress

Nokias pentakamera-telefon forventes at blive lanceret i slutningen af januar og forventes at komme i handlen inden marts.

Nokia 9 lanceres før Mobile World Congress

Snakken om Nokias kommende topmodel har gået længe. Specielt det femdobbelte bagkamera har været et yndet emne blandt entusiaster over hele verden. Nu tyder det på, at Nokia 9 er lige om hjørnet.

Læs også: Test: Nokia 8.1

De fleste rygter peger på en lancering i den sidste uge af januar, mens telefonen forventes at komme i handlen inden marts. Og hvorfor har HMD Global pludselig så travlt?

Nokia 9
OnLeaks har tidligere lagt disse fotos ud af Nokia 9. Foto: OnLeaks

Årsagen til den snarlige lancering skal nok findes i MWC 2019, der løber af stablen i slutningen af februar. Vi forventer, at rigtig mange nye enheder bliver vist frem under konferencen. Men hvad har det med Nokia at gøre? – Det er ret ligetil. 

Nokia 9 bliver med al sandsynlighed lanceret med sidste års Snapdragon 845-chipset, og Nokia vil gerne undgå en direkte sammenligning med eventuelle telefoner, der måtte blive lanceret under MWC. Nokia vil nok også gerne lancere Nokia 9 før det kommende Samsung Unpacket event, der afholdes i dagene op til MWC. Telefonen har været undervejs i så lang tid nu, at den kan få svært ved at følge med de kommende 2019-telefoner.

Læs også: Nokia: Sådan er processen for Android opdateringer

Nokia arbejder dog angiveligt allerede på en storebror-model, der lanceres til august. Det kunne meget vel være en Nokia 9 Sirocco, som vil indeholde Snapdragons 855-chipset, et forbedret kamera og understøtte 5G.

Nokia 9 forventes lanceret med et femdobbelt bagkamera, 5,9 tommer OLED-skærm med fingeraftrykslæseren indbygget og QHD-opløsning. Telefonen kommer højst sansynligt også til at have 6 GB RAM, 128 GB intern hukommelse og IP68 certificering.

Opdatering: Nokia 9 måske flyttet til MWC

Det kunne godt se ud til at Nokia 9 er blevet rykket til MWC, hvilket betyder den først kommer sidst i februar. Mobilsiden deltager selvfølgelig i MWC og vil sørge for at bringe dig Nokia nyheder og meget andet derfra.

Her er tweetet der påstår Nokia 9 kommer til MWC: