Nokia garanterer: vores smartphones får Android P

Hele Nokias smartphones-kollektion vil blive opdateret til den næste Android-version i 2018.

Nokia garanterer: vores smartphones får Android P

Da Nokia gjorde sit comeback under finske HMD Globals ledelse kom selskabet samtidig med et løfte om hyppige og væsentlige opdateringer til mobilernes Android styresystem.

Dette løfte bekræftes nu på selskabets sociale medier, hvor Nokia bekræfter, at den næste store opdatering, Android P, afløseren til den nyligt udgivne Android 8.0 Oreo ville finde vej til hele selskabets 2017-lineup. Det skriver gsmarena.com.

Det vil betyde, at selv Nokia mest prisvenlige Nokia 3 smartphone, vil få opdateringen til hvad der sandsynligvis vil hedde Android 9.0. To års opdateringer er en sjældenhed i budgetsegmentet.

Se også:  Nokia 3, 5 og 6 får Android 8.0 Oreo inden 2018

Planer om at frigive bootloader

Med sin seneste udmelding antyder Nokia samtidig, at mobil-entusiater vil få mulighed for at rodde med kernesoftwaren i deres Nokia-smartphones. – den såkaldte bootloader, der agerer som nøgle til Android-styresystemet.

I et tweet er HMD’s CTO, Mikko Jaakkola, lydhør overfor feedback angående en frigivelse af kildekoden til nøglesoftwaren. Hvilke modellers bootloader der vil frigives, præciserer han dog ikke.

Læs også:  Nokia 8 i power-udgave kommer snart til DK