Nokia overrasker på aktiemarkedet efter opjustering

Nokia har opjusteret deres forventninger til fjerde kvartal, hvilket sendte aktien i vejret.

Nokia overrasker på aktiemarkedet efter opjustering

Nokia kæmper for at komme tilbage i køberes bevidsthed, og efter de seneste tal er offentliggjort, er der god grund til at købe eftermiddags-lagkage til de ansatte.

Nokias aktie skyder omkring 14 procent i vejret, efter at selskabet har opjusteret forventningerne for fjerde kvartal til ”break even til plus 2 procent” efter tidligere at have ligget på minus 4 til minus 6 procentpoint.

Det samlede salg i fjerde kvartal 2012 blev 86,3 millioner styks i mobildivisionen. Der blev solgt 9,3 millioner Asha-telefoner og 4,4 millioner Lumia-smartphones. Det samlede salg svarer til en omsætning på 3,9 mia. euro.

I alt blev der solgt 15,9 millioner af det Nokia selv betegner som smartphones (Asha, Lumia, Symbian), resten er feature-phones.

Stadig en lille spiller

Selvom årets sidste kvartal tegner godt for Nokia, er der langt op til konkurrenternes volumen.

Når Nokia sælger 4,4 millioner Lumia-smartphones på ét kvartal, så solgte Apple i tredje kvartal 2012 omkring 16,2 millioner iPhones.

Samsung solgte alene af topmodellen Galaxy S III omkring 18 millioner enheder i samme kvartal på verdensplan.

– Danmark ejes af Apple og Samsung

Nokias topmodel Lumia 920 formåede, på trods af at den først kom i butikkerne i slutningen af november 2012, at komme ind i bunden top 10-listen for december hos Telia, TDC og Telenor i Danmark.

Læs også:
– Afstemning: Lumia 920 nummer 2 på årsliste

Fortsættelsen i sagen

Det tog ikke lang tid, temaet taget i betragtning, inden der kom nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 10/1/2013 fulgte vi historien op med en artikel med tematikken CES: Windows Phone med fleksibelt display – Følg det videre forløb her. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.