Nokia sætter dato på næste flagskibslancering

HMD Global og Nokia vil løfte sløret for topmobilen Nokia 8 i midten af august måned.

Nokia sætter dato på næste flagskibslancering

Efter flere måneds rygter om en kommende toptelefon fra Nokia, ser rygterne omsider til at udmunde i et konkret produkt.

HMD Global som er selskabet bag det nyopståede Nokia-brand, er i disse dage ved at invitere presse og partnere til offentliggørelsen af en ny smartphone – sandsynligvis den Nokia 8, som i de sidste uger er blevet lækket i både tekst og billeder. Det skriver The Verge.

Nokia 8 vil markere sig ved at på et dobbeltkamera med to gange 13 megapixels signeret af specialisterne fra tyske Carl Zeiss Optics og et nydeligt metaldesign i, blandt andre, en særlig skinnende kobbervariant.

Se også:  Billeder af Nokia 8 i usædvanlig kobberfarve lækket

Teknikbladet på Nokia 8 vil byde på et 5,3” stort display med QHD opløsning, mens kraftværket bliver et Snapdragon 835 octa-core med 4GB RAM og 64GB lagerplads.

Som med selskabets øvrige smartphones, agter Nokia at være blandt de allerførste til at levere ren, uspoleret Android til selskabets smartphone. HMD Global garanterer samtidigt, at producentens telefoner kan se frem til at få en opdatering til nyeste Android-version i mindst to år.

Den omtrentlige danske pris på Nokia 8 blev afsløret i forrige uge: omkring 4600 kroner, mens den europæiske pris vil være 589 euro, som direkte omsat er 4380 kroner. Nokia 8 ser med andre ord ud til at være ganske skarpt prissat ligesom de tre eksisterende smartphones, som er blevet lanceret efter bruddet med Microsoft.

Læs også:  Nokia 8: Specifikationer og dansk pris afsløret før tid