Nokia vil have bremset salget af iPhones i USA

Striden mellem Nokia og Apple fortsætter. Nokia kræver salget af iPhones bremset i USA, og derfor undersøges Apple nu for at have krænket Nokias patenter.

Nokia vil have bremset salget af iPhones i USA

En større og længerevarende strid mellem Apple og Nokia udspiller sig i disse måneder.

Efter flere års fred imellem de to firmaer opstod der i løbet af 2016 kold luft mellem Apple og Nokia, da Apple blev ramt af over 40 søgsmål fra det, som it-giganten mener er en patenttrold med relation til Nokia. Apple reagerede ved at sagsøge Nokia for at gøre brug af ufine metoder, og det svarede Nokia så tilbage på ved at sagsøge Apple tilbage for brud på 32 patenter.

Læs også: Nokia og Apple genoptager patentkrig og sagsøger hinanden

Kort tid efter, at de mange søgsmål imellem har Apple og Nokia kom for offentlighedens lys, fjernede Apple en række Withings-produkter fra sin hjemmeside – firmaet ejes nemlig af Nokia. Og nu viser sagen imellem Nokia og Apple at tage endnu en drejning.

Nokia kræver Apples iPhone bremset i USA

Nye oplysninger er nemlig kommet ud om Nokias søgsmål mod Apple kort før jul. Det viser sig nu, at USA’s internationale handelskommission, USITC, har igangsat en undersøgelse af Apples elektroniske enheder, heriblandt mobiltelefoner, tablets og computere, på opfordring af Nokia. Nokia kræver nemlig at få bremset al import, og dermed salg, af Apples iPhones i hele USA. Det skriver hjemmesiden RTTNews.

Læs også: Apple fjerner Nokia-ejet firmas produkter fra sin webshop

Nokia mener, at Apple krænker de 32 patenter, som det også fremgår af det oprindelige søgsmål. Dermed har Nokia i alt over 40 søgsmål rettet mod Apple for tiden, som går på krænkelser af patenter inden for skærme, grænseflader og antenner.

Ifølge mediet er endnu USITC endnu ikke nået til en beslutning om, hvorvidt det ønskede salgsstop fra Nokia skal gennemføres eller ej.