Nu er trådløs opladning hurtigere i iOS 11.2 beta 3

Med den nye iOS 11.2 beta 3-udgave sker trådløs opladning af iPhone 8, 8 Plus og X nu ved 7,5 watt og er dermed hurtigere end den medfølgende iPhone-oplader.

Nu er trådløs opladning hurtigere i iOS 11.2 beta 3

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hvis du er er fan af trådløs opladning, så er det pludselig blevet lidt sjovere at være ejer af den nye iPhone 8, iPhone 8 Plus eller iPhone X. Apple har nemlig udsendt en tredje betaudgave af iOS 11.2, som forøger strømstyrken for trådløs opladning – præcist som it-giganten tidligere har lovet. Det skriver hjemmesiden MacRumors.

Hvor strømstyrken for opladning med Qi-baserede trådløse opladere hidtil har været begrænset til 5 watt i iOS 11, er den nu forøget til 7,5 watt i den tredje betaudgave af iOS 10.2. Dermed er der altså sket en forøgelse af strømstyrken på 50 %.

Læs også: iPhone 8 har mindre batteri – men understøtter nu hurtig opladning

Det vil dog ikke nødvendigvis betyde, at den trådløse opladning foregår 50 % hurtigere. MacRumors har allerede testet den højere strømstyrke ved trådløs opladning med en Belkin-ladestation, som Apple sælger i sin egen webshop.

Med den højere strømstyrke tog det 30 minutter at lade iPhone X op fra 46 % til 66 %. Ved de tidligere 5 watt nåede iPhonen kun op til 60 % på samme tid, så der er bestemt noget at vinde ved den større strømstyrke.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Trådløs opladning er nu hurtigere end standardopladeren

En anden fordel ved, at iOS 11.2 beta 3 nu understøtter trådløs opladning ved 7,5 watt er, at det nu bedre kan betale sig at lade iPhone 8, 8 Plus eller X op trådløst med en kompatibel trådløs oplader end med den medfølgende strømadapter, som kun lader op med en strømstyrke på 5 watt.

Trådløs opladning slår dog ikke den fast charge-teknologi, som Apple også har valgt at understøtte med de tre nye iPhones. Det kræver dog, at du, ligesom med trådløs opladning, investerer i nyt udstyr. Hurtigopladning med kabel kræver, at du som minimum køber Apples USB-C-strømforsyning på 29 watt til 449 kroner og et USB-C til Lightning-kabel til 249 kroner.

Læs også: Samsung Fast Wireless Charger: trådløs turbooplader [TEST]

Med fast charge kan du lade din iPhone op fra 0-50 % på blot 30 minutter, hvilket den trådløse opladning ikke vil komme i nærheden af lige foreløbig – selv med den opgraderede strømstyrke til 7,5 watt. Så hvis du har sat dig for at indkøbe en trådløs oplader, bør du i samme ombæring overveje, om du vil investere i den ene eller anden form for hurtigere opladning af din iPhone.

Den hurtigste trådløse opladning finder du for tiden hos Samsung, der sælger en trådløs oplader (Samsung EP-PG950), der understøtter en strømstyrke på op til 15 watt – hvis du altså har eksempelvis en Samsung Galaxy S8, der understøtter den hurtige form for trådløse opladning inden for Qi-standarden kaldet Qi Medium Power.

Seneste nyt om Android & iOS