Nu er trådløs opladning hurtigere i iOS 11.2 beta 3

Med den nye iOS 11.2 beta 3-udgave sker trådløs opladning af iPhone 8, 8 Plus og X nu ved 7,5 watt og er dermed hurtigere end den medfølgende iPhone-oplader.

Nu er trådløs opladning hurtigere i iOS 11.2 beta 3

Hvis du er er fan af trådløs opladning, så er det pludselig blevet lidt sjovere at være ejer af den nye iPhone 8, iPhone 8 Plus eller iPhone X. Apple har nemlig udsendt en tredje betaudgave af iOS 11.2, som forøger strømstyrken for trådløs opladning – præcist som it-giganten tidligere har lovet. Det skriver hjemmesiden MacRumors.

Hvor strømstyrken for opladning med Qi-baserede trådløse opladere hidtil har været begrænset til 5 watt i iOS 11, er den nu forøget til 7,5 watt i den tredje betaudgave af iOS 10.2. Dermed er der altså sket en forøgelse af strømstyrken på 50 %.

Læs også: iPhone 8 har mindre batteri – men understøtter nu hurtig opladning

Det vil dog ikke nødvendigvis betyde, at den trådløse opladning foregår 50 % hurtigere. MacRumors har allerede testet den højere strømstyrke ved trådløs opladning med en Belkin-ladestation, som Apple sælger i sin egen webshop.

Med den højere strømstyrke tog det 30 minutter at lade iPhone X op fra 46 % til 66 %. Ved de tidligere 5 watt nåede iPhonen kun op til 60 % på samme tid, så der er bestemt noget at vinde ved den større strømstyrke.

Trådløs opladning er nu hurtigere end standardopladeren

En anden fordel ved, at iOS 11.2 beta 3 nu understøtter trådløs opladning ved 7,5 watt er, at det nu bedre kan betale sig at lade iPhone 8, 8 Plus eller X op trådløst med en kompatibel trådløs oplader end med den medfølgende strømadapter, som kun lader op med en strømstyrke på 5 watt.

Trådløs opladning slår dog ikke den fast charge-teknologi, som Apple også har valgt at understøtte med de tre nye iPhones. Det kræver dog, at du, ligesom med trådløs opladning, investerer i nyt udstyr. Hurtigopladning med kabel kræver, at du som minimum køber Apples USB-C-strømforsyning på 29 watt til 449 kroner og et USB-C til Lightning-kabel til 249 kroner.

Læs også: Samsung Fast Wireless Charger: trådløs turbooplader [TEST]

Med fast charge kan du lade din iPhone op fra 0-50 % på blot 30 minutter, hvilket den trådløse opladning ikke vil komme i nærheden af lige foreløbig – selv med den opgraderede strømstyrke til 7,5 watt. Så hvis du har sat dig for at indkøbe en trådløs oplader, bør du i samme ombæring overveje, om du vil investere i den ene eller anden form for hurtigere opladning af din iPhone.

Den hurtigste trådløse opladning finder du for tiden hos Samsung, der sælger en trådløs oplader (Samsung EP-PG950), der understøtter en strømstyrke på op til 15 watt – hvis du altså har eksempelvis en Samsung Galaxy S8, der understøtter den hurtige form for trådløse opladning inden for Qi-standarden kaldet Qi Medium Power.