Nu får Galaxy S topkarakter! Android 2.2 rykker for vildt

EKSKLUSIVT: Galaxy S opdateres snart til Android 2.2 Froyo. Mobilsiden.dk har som de første testet den store update og konkluderer, at Galaxy S, nu er til topkarakter.

Nu får Galaxy S topkarakter! Android 2.2 rykker for vildt

Siden juli måned er jeg gang på gang vendt tilbage til Samsung Galaxy S, selvom mobilen i den første salgsversion langt fra var perfekt.

Den store (vildt flotte) skærm og lynhurtige hastighed har gjort, at den for mit vedkommende har været et godt arbejdsredskab til både mails, internet og naturligvis samtaler.

Præcis som Mobilsiden.dk var det første medie der testede Galaxy S, har vi også haft mulighed for i en periode at teste Froyo-opdateringen, før den sendes på gaden, og resultatet er imponerede.

Der er tale om en store softwareopdatering til mobilen – også kaldet ROM-update.

Guide til opsætning

Samsung nu tilføjet den manglende opsætningsguide! Nu hjælper mobilen dig igennem det første setup – punkt for punkt.

Den originale Galaxy S startede blot op på en tom forside, uden at hjælpe brugeren med at få sat f.eks. den obligatoriske Gmail-konto op.

Også klokken og datoen samt operatøren sættes nu op automatisk.

Samsung Galaxy S, Android 2.2, Froyo
Her ses helikopter-view på forside-skærmene. Klik på en skærm for at vælge den.

Større overblik på forsiden

Det er nu blevet lettere at redigere de syv personlige forside-skærme. Med to fingre (multitouch) kan man nu zoome ud til “helikopter-view”.

Skal du lave om på rækkefølgen af startskærmene, kan der nu blot holdes på en skærm, og trække den til en ny placering. Ønsker du at slette en skærm, kan den trækkes ned på skraldespands-ikonet.

Denne funktion ligner meget den som findes på nogle af HTC’s mobiler.

Bedre præcision i GPS

Indtil nu har Samsung Galaxy S været stort set ubrugelig til navigation i Google Maps, da mobilen slet ikke har kunnet fastholde en korrekt position under kørsel.

Efter opdateringen kører GPS’en langt langt bedre, og nu virker GPS-programmerne og navigationen betydeligt bedre end før.

Også i løbeprogrammet Endomondo, er GPS-tracking nu på plads.

Forbindelserne kører

Et af de mest irriterende punkter ved Galaxy S har været, at forbindelserne ofte var ustabile. Det betød, at mobilen kom op med beskeder som “fejl i forbindelse”.

Samsung har løst alle disse fejl, så forbindelsesstyringen nu kører fejlfrit.

Samsung Galaxy S, Android 2.2, Froyo
Musikafspilleren i Galaxy S

Musikafspilleren er optimeret

Musikdelen har egentlig fungeret ganske fint i Galaxy S, men der var nogle forvirrende punkter i afspilleren – blandt andet et coverflow som nok var flot – men ikke rigtigt gav mening i sin første udformning.

Funktionen hedder nu “disc-visning” og skal aktivt vælges i menuen – den kommer ikke længere frem når mobilen lægges nd.

Overordnet set er der i Android 2.2. Froyo til Galaxy S skåret ind til benet, og det har gjort musikoplevelsen langt mere simpel, end den tidligere var.

Andre småting

Galaxy S har også fået flere standard-baggrunde i galleriet, og fra internet-browseren kan der nu tilføjes en genvej til den aktuelle website på forside-skærmen – blot med få tryk.

Det er nu også muligt at flytte markøren i en tekst. Klik på tekstfeltet hvorefter der popper en “pin” frem, som kan flyttes til der hvor markøren skal være i teksten.

Der er ikke de store nyheder på hastigheden, da Galaxy S altid har været virkelig hurtig at håndtere i både programmer og menuer. Dog har vi bemærket, at store internetsider indlæses hurtigere end før.

Den største og bedste nyhed er, at alt det som ikke virkede før eller haltede, nu er rettet op. Desuden er batteritiden blevet bedre.

Samsung Galaxy S, Android 2.2, Froyo
Her ses den nye tekstmarkør der kommer frem ved et let tryk på tekstfeltet. På biledet ses det engelske tastatur. Der er både dansk tastatur med æøå i Froyo til Galaxy S.

Nu får Galaxy S topkarakter

I min oprindelige anmeldelse af Samsung Galaxy S endte karakteren på fire ud af seks mulige stjerner.

Årsagen var, at alt for mange primære funktioner enten haltede, var halvfærdige eller blot ikke fungerede.

Android 2.2 Froyo på Samsung Galaxy S rykker produktet helt derop, hvor karakteren kan ændres til TOP – seks ud af seks stjerner.

Nu er Galaxy S ikke blot Samsungs bedste smartphone – men dén aktuelt bedste smartphone på markedet.

Samsung har endnu ikke frigivet Android 2.2 Froyo til offentligheden, men det ventes at ske inden for nogle få uger.

Læs også:
 – Opdater din Samsung med Android 2.2

Opfølgning på sagen

Den videre fortælling kunne ikke ties. mobilsiden gik videre med sagen. d. 20/9/2010 gik vi videre med temaet i en artikel der tunede ind på Web-TV: Se nye billeder og video af Galaxy Tab – Historien finder du her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..