Nu får Samsung Galaxy S6 og S6 edge Marshmallow i Danmark

Efter længere tids forsinkelser kan Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 edge omsider opgraderes til Android 6.0.1 Marshmallow i Danmark.

Nu får Samsung Galaxy S6 og S6 edge Marshmallow i Danmark

Marshmallow til Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 edge har ladet vente på sig i lang tid, og det var faktisk meningen, at opgraderingen skulle være klar i marts måned. Efter nogen tids forsinkelse er opgraderingen omsider klar til download her i Danmark.

Læs også: Android 6.0 Marshmallow ude til Samsung Galaxy S6 edge+ i Danmark

Hvis du derfor har den europæiske variant af Samsung Galaxy S6 (SM-G920F) og Galaxy S6 edge (SM-G920F), kan du nu downloade den store 1,2 GB store opgradering, der opdaterer softwaren fra Android 5.1.1 Lollipop til Android 6.0.1 Marshmallow.

Samsung Galaxy S6

Her er nyhederne i Android 6.0 Marshmallow

Den nye Android-version, som dog allerede har et halvt år på bagen, bringer tre store nyheder med sig. Den første er en udvidelse af Google Nu, der går under navnet Google Now on Tap. Her kan du ved at holde hjem-knappen nede få nyttig info frem fra enhver skærm – uanset om det er en SMS-samtale, en hjemmeside, en app eller kameraet. Google Now on Tap bruger avancerede algoritmer og indlært viden om dig fra Googles andre tjenester til at vise netop den info, du står og mangler.

Læs også: Android 6.0 Marshmallow fordobles i markedsandele igen

Den anden store store nyhed i Marshmallow er Doze-batterisparefunktionen, som har til formål at nedbringe batteriforbruget under standby. Android har altid været plaget af en meget svingende standbytid, hvor en app ud af den blå luft nemt kan sluge enorme mængder af strøm, men det vil Doze-funktionen forhindre.

Doze går ind og kigger på hvor ofte du bruger dine apps. Hvis nogle sjældent eller aldrig er i brug, får de sværere ved at trænge igennem batterisparefunktionen og sluge strøm, når telefonen alligevel bare ligger på dit bord natten over. Doze træder nemlig først i kraft, når telefonen har ligget stille over en længere periode, da det også går ind og forsinker notifikationer, der kun trænger igennem i intervaller.

Til sidst er der det nye system til tilladelser. Apps skal nu anmode om adgang til tilladelser efterhånden som der er brug for dem – præcis som på iOS. Du slipper derfor for at skulle læse alle tilladelserne igennem ved installation af en ny app.

I stedet tager du blot stilling til, om en app har behov for de enkelte tilladelser som de kommer. Der har eksempelvis været en del kontrovers om, at Play-butikken har været fyldt med lommeregner-apps, der krævede et utal af tilladelser såsom til placering, telefonbog, SMS’er, opkald osv., hvilket du nu kan nægte disse apps at få adgang til.

edge-skærmen får nye funktioner

I Samsungs TouchWiz-tilpasning er der også sket nyheder, blandt andet ved edge-skærmen i højre side på Galaxy S6 edge. Her er edge-panelet blevet fornyet med en række nye funktioner og en ny “task edge”, hvor du blandt andet kan få en lineal, et kompas og en lommelygte frem på farten.

Dette indeholder opgraderingen ifølge Samsung:
  • Det nye TouchWiz tilbyder forbedret brugervenlighed og et opdateret visuelt design.
  • Hurtigtilslutning hjælper dig med nemt at finde og oprette forbindelse til enheder i nærheden ved at vise aktuelt forbundne enheder og tidigere forbindelser.
  • Fingeraftryk beskyttes. Der kræves en alternativ oplåsningsmetode for at tilføje fingeraftryk (mønster, PIN-kode eller adgangskode).
  • Avanceret strømsparetilstand begrænser baggrundsdata og forlænger batteriets levetid.
  • Der er blevet anvendt et nyt vibrationsmønsterkoncept.
  • Indstillinger for følgende er blevet nulstillet: Tema, E-mail, Ikon/Widget.


De første reaktioner på Android 6.0 Marshmallow til Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 edge er, at det umiddelbart kører godt. Hvad er din oplevelse med den opgraderede software indtil videre? Fortæl gerne i en kommentar nedenfor.