Nu forsvinder jackstikket også fra HTC-smartphones

Apple og Motorola har allerede sløjfet det velkendte jackstik. Med den kommende smartphone 'Bolt' følger HTC efter, hvor der intet jackstik er at finde.

Nu forsvinder jackstikket også fra HTC-smartphones

En trend begynder så småt at vise sig oven på lanceringen af iPhone 7 og Motorolas Moto Z-topmodel: Det gode, gamle 3,5 mm jackstik forsvinder. Snart vil den tredje store producent tage dette omdiskuterede skridt.

Læs også: Apple: Derfor har vi fjernet jackstikket i iPhone 7 

Der er tale om taiwanesiske HTC, der lige nu arbejder på højtryk med den næste model kaldet HTC Bolt. En række billeder delt på hjemmesiden VentureBeat af den velkendte tipster, evleaks, afslører, at jackstikket snart er fortid i HTC-smartphones.

HTC Bolt
Foto: Venturebeat.com

Telefonen ligner i høj grad HTC 10, men på flere punkter adskiller den sig. Det er i særdeleshed manglen på jackstikket, der er den helt store nyhed i telefonen. Dermed skal du gøre brug af en adapter, som omdanner det lille 3,5 mm jackstik til det vendbare USB Type-C-stik, der passer til den nu eneste port i telefonen.

Noget tyder derfor på, at jackstikket også snart vil være fortid i HTC-telefoner. Kun tiden vil dog vise, om det er hele HTCs portefølje, der står over for en afskaffelse af det gamle stik.

Læs også: ’Gør det selv projekt’: bor et hul til jackstik i iPhone 7 

Foruden jackstikket adskiller HTC Bolt sig fra topmodellen HTC 10 ved at have lidt mere skrabede specifikationer. Den gemmer således på en 5,5” Full HD-skærm, 3 GB RAM, 64 GB lagerplads med understøttelse for microSD-kort og et 18 megapixel bagkamera med en blænde på f/2.0.

Det forlyder, at HTC Bolt vil være tilgængelig over hele verden og formentlig derfor også Danmark, men det er endnu uvist hvornår og til hvilken pris.