Ny app til Android og iOS advarer dig ved større ulykker

En ny app til iOS og Android med navnet Mobilvarsling fra Beredskabsstyrelsen sender dig advarsler i tilfælde af større ulykker og katastrofer i Danmark.

Ny app til Android og iOS advarer dig ved større ulykker

Det sker til tider, at vigtige advarsler må udsendes til borgerne, hvis der sker større ulykker eller katastrofer her i landet. Til det formål har Beredskabsstyrelsen nu udviklet en nem, brugervenlig og ikke mindst gratis app til Android og iOS, så du bliver holdt informeret om vigtige advarsler fra myndighederne.

Appen er meget nem at gå til. Du henter den enten i Google Play-butikken eller App Store til iOS, hvor du bliver mødt med en opsætningsguide på fire trin som vist i galleriet herunder. Først skal du vælge hvilken kommune du ønsker advarsler fra. Du kan tilmed vælge flere kommuner eller alle 98, hvis du vil holdes informeret om vigtige advarsler over hele landet.

Læs også: Denne app hjælper pressede blærer [TIP]

Dernæst skal du vælge hvilken type advarsler du vil modtage. Der findes tre slags: Beredskabsmeddelser fra myndighederne, udvalgte advarsler om storm, orkan, kraftig regn, skybrud og snestorm fra DMI og udvalgte særmeldinger om akutte motorvejs- og brospærringer fra Vejdirektoratet.

Når det er gjort, er appen klar til at advare dig, når der sker noget vigtigt. I appens indstillinger kan du tilpasse den yderligere, hvis du ønsker en bestemt lyd, når alarmen går, lige som du kan optimere den ved at lade den vide, hvor i landet du befinder dig via GPS.

Mobilvarsling

Når der så sker noget, der advares om i appen, modtager du en notifikation med en lyd medmindre andet er valgt. Inde i appen kan du så se, hvad advarslen indeholder, lige som du har et fuldt overblik over tidligere advarsler i hele landet og dit eget område, som du kan dele med andre via eksempelvis Facebook eller Twitter.

“Med den nye app tager vi nu endnu et skridt mod at få vigtig – og i visse tilfælde livsvigtig – information direkte ud til borgerne i forbindelse med større ulykker og katastrofer herhjemme. Hurtig og relevant kriseinformation til borgerne højner vores allesammens sikkerhed og kan i sidste ende redde menneskeliv,” siger forsvarsminister Peter Christensen.

Frygt ikke, hvis du ikke har en smartphone. På den officielle Mobilvarsling-hjemmeside skriver Beredskabsstyrelsen i FAQ’en, at appen blot fungerer som supplement til de eksisterende varslingssystemer: Pressen, sociale medier, hjemmesider og varslingssirenerne.