Ny kurs for Apple: iPhone-salgstallene for 2016 vil dale

Hvis det står til den velrenommerede Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo, lykkes det ikke Apple at overgå sidste års rekordhøje salg af iPhones på 232 mio. stk.

Ny kurs for Apple: iPhone-salgstallene for 2016 vil dale

Apples iPhone har altid solgt godt og bliver formentligt ved med det i årevis. Mens sidste år bød på flere rekorder i blandt andet omsætning og antal solgte iPhones, så ser prognoserne ikke helt så positive ud i år.

Apple-analytikeren og -insideren fra KGI Securities, Ming-Chi Kuo, skriver nemlig i et notat til hjemmesiden Apple Insider, at nedadgående salgstal for Apple kan føre til, at det samlede salgstal af iPhones i 2016 ender på under 200 mio. eksemplarer.

Læs også: iPhone SE har fået en sløv salgsstart

Det lyder umiddelbart af meget (og er også meget), men det er formentligt ikke de tal, Apple håber på – dels fordi Apple sidste år langede intet mindre end 232 mio. iPhones over disken og dels fordi den længe ventede iPhone 7 og 7 Plus formentligt bliver en lidt større opgradering end iPhone 6s og 6s Plus var det til iPhone 6 og 6 Plus.

Analytikeren mener at vide, at Apple vil sælge 85-95 mio. iPhones i det første halvår, mens det sidste halve års salg stiger til 105-115 mio. iPhones som følge af efterårets store iPhone-lancering. Det betyder med andre ord et ventet salg i omegnen af 190-210 mio. eksemplarer, hvilket er lavere end Wall Streets forventning til Apple på 210-230 mio.

Læs også: Rygte: iPhone får AMOLED-skærm og glasbagside næste år

Et meget muligt scenarie bliver altså, at Apple går relativt markant tilbage til under 200 mio. solgte iPhones, hvilket analytikeren anser som værende ”sandsynligt”. Faldet skyldes, at behovet for at udskifte sin iPhone er faldet på disse breddegrader, mens udviklingslandene ”endnu ikke har indhentet det tabte”, som det lyder. Ligeledes menes de kommende to iPhone 7’ere ikke at være store nok opgraderinger til at vende op på det nedadgående salgstal i forhold til det foregående år.