Ny LG-teknologi: En usynlig fingeraftrykslæser

Sydkoreanske LG fremviser interessant ny teknologi der gør det muligt helt at gemme fingeraftrykslæseren under displayet.

Ny LG-teknologi: En usynlig fingeraftrykslæser

Fingeraftrykslæseren er en smart og sikker måde at sikre sin smartphone, men den fylder ofte, da den skal placeres et sted på mobilens begrænsede plads.

Den problematik har LG’s forskningsafdeling LG Innotek bøjet sig over, og resultatet kan ende med at give lettere, mindre og mere hårdføre smartphones i fremtiden.

Modsat dagens løsninger er fingeraftrykslæseren gemt under mobilens glasflade, et design der vil gøre det enklere at betjene mobilen og gøre det lettere at gøre smartphone vand og støvtætte. Fingeraftrykslæseren er bare 0,3 mm tyk, og vil dermed fylde minimalt.

”Det nye modul vil give en drastisk reduktion antallet af fejl, da det fjerner behøvet for en dedikeret knap til fingeraftrykslæsere” påpeger en talskvinde for LG Innotek til Koreatimes.

Se også: AMOLED-skærmeteknologien i smartphones vinder frem

Kommer næste år

Den smarte løsning er fortsat under udvikling, men LG meddeler at fejllæsninger allerede nu er nede på 0,002 procent.

LG er nu i forhandlinger om at licensere teknologien til flere unavngivne mobilproducenter. Den usynlige fingeraftrykslær forventes at få sin kommercielle debut fra næste år.

Se også: Ny fleksibel smartphone kan bøjes næsten 360 grader