Nyt HTC-regnskab: Indtægterne er i frit fald

HTC har fremlagt regnskab for årets 1. kvartal, hvor der er sket et markant fald på 64 % i forhold til året forinden.

Nyt HTC-regnskab: Indtægterne er i frit fald

HTC har haft det svært i efterhånden en del år – senest med katastrofale salgstal i Kina, og efter at den taiwanesiske producent netop har fremlagt regnskab for 1. kvartal 2016, ser problemerne bestemt ikke ud til at være løst – tværtimod. I løbet af årets første tre måneder har HTC nemlig tabt intet mindre end $148 mio. eller 967 mio. kroner.

Læs også: HTC 10 sælger katastrofalt dårligt i Kina

Det skyldes, at producenten kun har indkasseret 14,8 mia. taiwanske dollars svarende til 2,97 mia. kroner. Det lyder af meget, men det er faktisk et fald på hele 64 % i forhold til året inden, hvor HTC havde en indtægt på 8,3 mia. kroner i de første tre måneder. Det er med andre ord fjerde kvartal i træk, at HTC præsenterer et tab, som gang efter gang skrumper.

HTC regnskab
For præcis et år siden holdt HTC præcis nullet, men siden da har der været 4 kvartaler med tab. Foto: HTC

Der er flere årsager til den store nedtur for HTC. Dels fremgår salget af HTCs seneste topmodel, HTC 10, ikke i dette regnskab, da den først nu er landet i butikshylderne. HTC har derfor ikke haft nogen topmodel til at drive salget frem, hvilket ikke just hjælper på indtægterne.

En anden årsag er også, at HTCs ekstremt populære virtual reality-headset, Vive, også først er kommet til salg for nyligt. Det knap 7.000 kroner dyre headset har altså heller ikke kunne løfte tallene op.

Læs også: HTC 10: Sådan lyder de første anmeldelser

At HTC er i store økonomiske problemer understreges især af, at det store fald på 64 % i forhold til året før også er inden sidste års topmodel, One M9, landede i butikkerne. Indtægterne er med andre ord i frit fald, men med de fornuftige anmeldelser, som både HTC 10 og HTC Vive har modtaget, bliver det spændende at se, om HTC kan undgå det 5. tab i træk efter dette kvartal.