Nyt smartphone batteri har længere batteritid og højere sikkerhed

Et nyudviklet batteri til smartphones fra Xiaomi giver både længere batteritid, længere batterilevetid og højere sikkerhed. Kommer i løbet 2022.

Nyt smartphone batteri har længere batteritid og højere sikkerhed

I Kina har Xiaomi netop løftet sløret for et ny batteri, der vil være at finde i mobiltelefoner allerede fra næste år. Det nye batteri forbedrer både batteritid, batterilevetid og sikkerheden.

Xiaomi er kendt for deres udvikling inden for batteriteknologi til smartphones, specielt når det kommer til hurtig opladning af dem. Tidligere i år fremviste de en vanvittig 200W-opladningsteknologi, der kan oplade et typisk smartphonebatteri på blot 15 minutter. Denne gang handler det dog ikke om opladningshastighed, men om batteritid og sikkerhed.

Se også: Telefoner med bedst batteritid

Xiaomis nye batteri holder længere på en opladning

Det er lykkedes Xiaomi at stoppe endnu mere energi ind i et batteri til mobiltelefoner, hvilket ikke er nogen let opgave. Ifølge producenten har batteriet samme fysiske størrelse som et almindeligt smartphonebatteri, men har altså en større kapacitet. Det skulle resultere i en forbedret kapacitet på 10 procent, hvilket skulle give op til 100 minutter anvendelsestid af mobiltelefonen på en opladning.

Også indpakningen er forbedret og fylder mindre, hvilket giver endnu en fordel med dette batteri. Som vi forstår det, ender det nye batteri med at fylde mindre end nuværende batteri, hvorved der kan opnås endnu bedre batteritid på grund af højere kapacitet. Producenten kan dog også vælge at udnytte den ekstra plads dette batteri giver inden i telefonen, hvilket kan give plads til fx en større kamerasensor.

Xiaomi batteri
Det nye batteri fra Xiaomi har større kapacitet, men fylder omtrent det samme. Det nye batteri til højre.

Højere sikkerhed i det nye batteri

Xiaomi fortæller samtidig, at sikkerheden skulle være forbedret i det nye batteri. Batteriet er udstyret med en avanceret chip, der med avancerede algoritmer skal sikre, at sikkerheden er i top og samtidig kan give mere nøjagtig information om cellernes tilstand. Det vil i sidste ende give en længere batterilevetid, da opladningen af batteriet er forbedret og passer bedre på cellerne og mindsker den overopladede tilstand. Det nye batteri skulle også have temperaturstyring ved hjælp af ekstra sensorer, som skulle forhindre overophedning.

De første masseproducerede batterier fra Xiaomi af denne art vil kunne findes i flagskibstelefoner fra anden halvdel af 2022.

Se også: De bedste telefoner fra Xiaomi

Mere om sagen

Temaet fortsætter med at være relevant. Steen Jørgensen gik videre med sagen. Allerede d. 22/9/2021 kørte vi en opfølgning med sagen EU-land i hårdt angreb på kinesiske telefoner – drop at købe demKlik her for den efterfølgende artikel.. Få også seneste nyt om emnet her.