Officielt: Samsung Galaxy Note 7 tilbagekaldes i hele verden

Efter problemer i batteriet med Samsung Galaxy Note 7 er Samsung nødsaget til at tilbagekalde telefonen i hele verden. Samtidig standses al salg.

Officielt: Samsung Galaxy Note 7 tilbagekaldes i hele verden

Det er netop kommet frem, at Samsung arbejdede på en tilbagekaldelse af Galaxy Note 7 i løbet af weekenden eller starten af næste uge, efter brugere i et højt antal har meldt om pludseligt antændte batterier i telefonen.

Nu har Samsung allerede taget skridtet og har netop udsendt en pressemeddelelse, hvori producenten bekræfter, at al salg af Samsung Galaxy Note 7 er standset øjeblikkeligt og at telefonen tilbagekaldes – i hele verden.

Selv om salget af Note 7 ikke engang er startet endnu i langt de fleste lande, inklusiv Danmark, fordi den blev forsinket grundet en høj efterspørgsel, er Samsung alligevel blevet gjort bekendt med 35 tilfælde verden over, hvor batteriet er nærmest eksploderet eller i hvert fald antændt.

Læs også: Samsung vil tilbagekalde Galaxy Note 7 efter batteriproblemer

Samsung kunne tidligere oplyse, at kun 0,1 % af alle eksemplarer af Note 7 har det fejlramte batteri i sig, men det er altså nok til, at der skal reageres på problemet. Derfor har Samsung også allerede standset salget af telefonen på sin officielle hjemmeside, lige som teleselskaber og forhandlere allerede er i dialog med Samsung om, hvordan denne tilbagekaldelse og ikke mindst standsning af salget skal håndteres.

“Indtil den 1. september var i alt 35 skadeanmeldelser registreret i Samsungs servicecentre hjemme (i Sydkorea, red.) og i udlandet. Kun 24 ud af 1 million enheder var berørte af batteriproblemet”, udtaler Koh Dong-jin, Samsungs direktør for mobilafdelingen, til Yonhap News.

“As of Sept. 1, a total of 35 claims were registered with Samsung’s service centers at home and abroad. Only 24 units on a scale of 1 million were affected by the battery problem,” Koh said in the conference.

Allerede købte Note 7-modeller ombyttes til nye

Oprindeligt var det planen, at Samsung Galaxy Note 7 skulle lande i de danske butikker netop i dag, men for en uge siden måtte Samsung opdele lanceringen i Europa i tre trin for at kunne følge med den høje efterspørgsel. Derfor blev den danske lancering udskudt til den 9. september, men den dato kan du altså nu godt glemme alt om.

Der vil nemlig ikke være nogen Galaxy Note 7 til salg i i butikkerne. Om end Samsung ikke direkte omtaler dette som en tilbagekaldelse, er der teknisk set tale om en sådan.

Samsung oplyser nemlig, at du får ombyttet din Note 7, hvis du allerede skulle have fået fingrene i et eksemplar. Det er noget, der vil ske hen over de kommende uger, lyder det.