OnePlus 6T får fingeraftrykslæser indbygget i skærmen

OnePlus bekræfter at OnePlus 6T får indbygget fingeraftrykslæser i skærmen.

OnePlus 6T får fingeraftrykslæser indbygget i skærmen

Fingeraftrykslæseren på mobiltelefoner har haft mange former og placeringer efterhånden: bagpå, foranpå siden og nu også indbygget i skærmen. OnePlus har nemlig bekræftet at efterfølgeren til OnePlus 6, 6T, får en fingeraftrykslæser i skærmen. Som OnePlus selv siger, så låser vi vores telefoner op utroligt mange gange om dagen, og på mange forskellige måder. Ansigtsoplåsning vinder frem, men tit er det også hurtigt at bruge fingeraftryks.

Ligger mobilen på skrivebordet, så giver bare rigtig god mening med en fingeraftrykslæser foran. Men med skærmene der fylder mere og mere på fronten af telefonen, så er der bare ikke plads til en fysisk fingeraftrykslæser længere. Derfor indbygger OnePlus den nu direkte i skærmen.

Læs også: OnePlus 6T-emballage angiveligt lækket

F
aktisk så er sensoren ikke direkte indbygget i displayet, men ligger i stedet placeret under, som en separat enhed. Når man holder en finger på display, oplyses denne del af skærmen, hvorefter dit fingeraftryk kan aflæses. Det bliver aflæst af en optisk billedsensor og en AI processor.

oneplus 6t event
Et billede af fingeraftrykslæseren i skærmen på OnePlus 6T. Foto: OnePlus.net

Hvad så når skærmen bliver ridset?

En bekymring med den indbyggede fingeraftrykslæser i skærmen kunne være, når skærmen fx blev ridset eller hvis den flækkede/splintrede. Umiddelbart bør det ikke være noget, som man behøver bekymre sig om. Se denne video af MKBHD, hvor han tester netop dette:

oneplus 6t
Vores første billede af hvad der skulle være OnePlus 6T. Foto: Piunikaweb

OnePlus 6T er rygtet til at blive lanceret i oktober måned. Se på ovenstående billede, hvor datoen 17. oktober er angivet. Vi satser på det bliver netop der.

Læs også: Sådan kan OnePlus 6T komme til at se ud